Nejnovější články » Zajímavosti

Desperados Highjump slavil plnoletost. Hlavní disciplíny ovládl teprve patnáctiletý Brit

9.8.2017,

Teprve patnáctiletý Aidan Heslop ovládl osmnáctý ročník otevřeného mistrovství České republiky v cliffdivingu Desperados Highjump 2017. Ten letos nabídl návštěvníkům skoky z ještě větší výšky, exhibice extrémních sportů i vystoupení zahraničních hudebních hvězd.

Do lomu v Hřiměždicích u Příbrami se  4. a 5. srpna zase sjeli všichni fanoušci skoků do vody i letní pohody. Desperados Highjump slavil letos plnoletost ve velkém stylu. Voda, hudba, relax a neuvěřitelné výkony podávané skokany z České republiky i ze zahraničí - toho všeho se během dvou dnů dostalo návštěvníkům dosytosti.  

A jak ten Highjump vlastně dopadl? Královskou disciplínu skoku z 20 metrů, která byla spojena se skákáním z výšky 16 metrů, ovládl teprve patnáctiletý talent Aidan Heslop z Velké Británie. K hlavní trofeji si pak přidal i ocenění za první místo za skok z výšky 12 metrů. Závod českého poháru pak podle očekávání ovládl Michal Navrátil, jenž je čerstvým vicemistrem světa v highdivingu. Na druhém místě se umístil Denis Vantuch a na třetím Jan Bílý

Samozřejmě že chybět nemohla ani kategorie žen. V ní zvítězila Němka Anna Bader, která se na Highjump vrátila po několikaleté odmlce, během níž čerpala mateřskou dovolenou. Stříbrnou medaili si pak odnesla Eleanor Smart ze Spojených států a Iris Schmidbauer z Německa. 

Aby Highjump oslavil svou plnoletost, jak se patří, ani letos nemohla chybět večerní party, během níž se hned na několika pódiích představili přední čeští a zahraniční DJové i skupiny. Hudební fanoušci se dočkali třeba britských Stanton Warriors či live setu projektu Smash Hifi. V něm vystupuje i Leeroy Thornhill z legendárních The Prodigy.

Foto: V.Smisek