Desperados Highjump slavil plnoletost. Hlavní disciplíny ovládl teprve patnáctiletý Brit

Desperados Highjump slavil plnoletost. Hlavní disciplíny ovládl teprve patnáctiletý Brit  

Teprve patnáctiletý Aidan Heslop ovládl osmnáctý ročník otevřeného mistrovství České republiky v cliffdivingu Desperados Highjump 2017. Ten letos nabídl návštěvníkům skoky z ještě větší výšky, exhibice extrémních sportů i vystoupení zahraničních hudebních hvězd.

Do lomu v Hřiměždicích u Příbrami se  4. a 5. srpna zase sjeli všichni fanoušci skoků do vody i letní pohody. Desperados Highjump slavil letos plnoletost ve velkém stylu. Voda, hudba, relax a neuvěřitelné výkony podávané skokany z České republiky i ze zahraničí - toho všeho se během dvou dnů dostalo návštěvníkům dosytosti.  

A jak ten Highjump vlastně dopadl? Královskou disciplínu skoku z 20 metrů, která byla spojena se skákáním z výšky 16 metrů, ovládl teprve patnáctiletý talent Aidan Heslop z Velké Británie. K hlavní trofeji si pak přidal i ocenění za první místo za skok z výšky 12 metrů. Závod českého poháru pak podle očekávání ovládl Michal Navrátil, jenž je čerstvým vicemistrem světa v highdivingu. Na druhém místě se umístil Denis Vantuch a na třetím Jan Bílý

Samozřejmě že chybět nemohla ani kategorie žen. V ní zvítězila Němka Anna Bader, která se na Highjump vrátila po několikaleté odmlce, během níž čerpala mateřskou dovolenou. Stříbrnou medaili si pak odnesla Eleanor Smart ze Spojených států a Iris Schmidbauer z Německa. 

Aby Highjump oslavil svou plnoletost, jak se patří, ani letos nemohla chybět večerní party, během níž se hned na několika pódiích představili přední čeští a zahraniční DJové i skupiny. Hudební fanoušci se dočkali třeba britských Stanton Warriors či live setu projektu Smash Hifi. V něm vystupuje i Leeroy Thornhill z legendárních The Prodigy.

Foto: V.Smisek

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Desperados Highjump slavil plnoletost. Hlavní disciplíny ovládl teprve patnáctiletý Brit Desperados Highjump slavil plnoletost. Hlavní disciplíny ovládl teprve patnáctiletý Brit Desperados Highjump slavil plnoletost. Hlavní disciplíny ovládl teprve patnáctiletý Brit
 

Mohlo by se ti líbit...

Lom Hříměždice nabízí i další akce

Místo konání: Lom Hříměždice

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!