5 výstav, které v Praze stihnete do konce léta

5 výstav, které v Praze stihnete do konce léta 

Léto se sice již přelomilo do druhé poloviny, zažít toho ale ještě můžete hodně. Do začátku podzimu můžete v Praze navštívit různé výstavy, několik z nich jsme pro vás vybrali.

1. Gott, my life

Výstavu našeho nejznámějšího zpěváka můžete až do 30. září zhlédnout na lodi na Náplavce pod Vyšehradem. Uvidíte všech čtyřicet Slavíků i další ocenění, které „božský Kája“ získal, desky či kostýmy. Od konce července jsou zde navíc umístěny šaty jeho dcerky Charlotte Elly, které si oblékla na vyhlášení ankety Český slavík Mattoni 2016. Ve všedních dnech činí vstupné 190/140/90 Kč, o víkendu 250/200/150 Kč.

2. Bob Dylan: Na cestě

Že byl Bob Dylan kromě písničkáře, hudebníka a básníka také výtvarník, není moc známá informace. Do konce srpna máte možnost si v prostorách Křížové chodby Staroměstské radnice vidět téměř padesát grafických listů, kolekci jeho gramofonových desek či momentky fotografa Alana Pajera zachycující Boba Dylana s Václavem Havlem. Vstupenky zakoupíte za 180 a 120 korun.

3. Gerhard Richter

Do 3. září probíhá v Paláci Kinských na Staroměstském náměstí retrospektivní výstava německého malíře Gerharda Richtera. Na více než sedmdesáti malbách se umělec věnuje jak společensky závažným tématům, na jiných pro změnu zachycuje všední každodennost. Jeho umělecký styl se nedá jednoznačně zařadit, najdete zde hyperrealismus, abstrakci i něco trochu ve stylu op-artu. Základní vstupné stojí 250 Kč, snížené 150 Kč.

4. Adolf Born: Jedinečný svět

Pouze do 20. srpna stihnete soubornou výstavu Adolfa Borna v Museu Kampa, kterého si nejspíš vybavíte ve spojitosti s ilustracemi v dětských knížkách a večerníčkem v televizi. V expozici jsou ale k vidění také vzácné litografie z šedesátých let, kolekce tří desítek pastelů nebo série tušových kreseb z umělcových cest. Vstupné je za 70 a 40 korun.

5. Příběh Tibetu

17. září končí výstava v Náprstkově muzeu na Betlémském náměstí pojmenovaná Příběh Tibetu. Představuje na tři sta předmětů nejen přímo z oblasti Tibetu, ale také z míst, které tibetská kultura zasáhla. Uvidíte malbu Buddhy z 18. století, zlacenou plastiku bohyně Táry a další exponáty. Kromě seznámení se s bohatou tibetskou historií a základními koncepty její kultury zhlédnete i fotografie Josefa Vaniše z jeho cest po tomto historickém území. Vstupné činí 100 a 70 korun.

Foto: © Radovan Šubín, gottmylife.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Z výstavy Příběh tibetu. Foto: nm.cz
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!