Blues Alive 2017 představuje další interprety. V Šumperku vystoupí John Medeski’s Mad Skillet, Zac Harmon i Hugo Race

Blues Alive 2017 představuje další interprety. V Šumperku vystoupí John Medeski’s Mad Skillet, Zac Harmon i Hugo Race 

Mezinárodní bluesový festival Blues Alive, který proběhne od 16. do 18. listopadu v Šumperku, kompletuje program a ohlašuje další hudebníky. Vedle již oznámených Johnnyho Langa, Blues Harp Explosion či Erica Bibba na 22. ročníku zahrají i John Medeski’s Mad Skillet nebo Zac Harmon. S písněmi J. L. Hookera vystoupí Hugo Race.

V listopadu čeká moravské město Šumperk třídenní festival plný bluesové hudby. Mezinárodní festival Blues Alive doplnil program o hned několik hvězd tohoto žánru. Na festivalu, a hned první den, tak nově vystoupí Slawek Wierzcholski, který je dnes považován za jednoho z těch, kdo udává směr v polském blues.

„Jeho kapelu Nocna zmiana bluesa jsem viděl poprvé někdy koncem osmdesátých let – nikdo z nás je tehdy neznal. O pár let později jsem s překvapením zjistil, jaká je na tamější scéně Slawek obrovská a respektovaná hvězda,“ vzpomíná framaturg festivalu Ondřej Bezr.

V první festivalový den zahraje také americký bluesrockový kytarista Nick Schnebelen, držitel mnoha bluesových cen jako Blues Music Award nebo Albert King Award.

Druhý festivalový den nabídne jako novinku britskou zpěvačku Bex Marshall, jejíž zpěv bývá srovnáván se slavnou Janis Joplin. Jako další se představí i formace John Medeski’s Mad Skillet v čele s varhaníkem Johnem Medeskim, kteří českým fanouškům představí pravý neworleanský mix blues a jazzu.

Spolu s nimi vystoupí 17. listopadu i americký kytarista a skladatel Zac Harmon. Den poté, na závěr 22. ročníku festivalu, se představí kromě Erica Bibba také Mr. Sipp, Hugo Race či italský harmonikář Michelangelo Russo.

Kromě těchto bluesových hvězd vystoupí v rámci odpoledních programů také rodinné kapely jako Petra Börnerová Trio, Jan Martinek, Lukáš Martinek & Jan Martinek Jr. či Nechte zpívat Mišíky, nebude chybět ani jamování ve foyer šumperského Domu kultury i v šumperských klubech.

Dvacátý druhý ročník Blues Alive se v Šumperku uskuteční od 16. do 18. listopadu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Dům kultury Šumperk nabízí i další akce

Místo konání: Dům kultury Šumperk

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!