Islandští Kaleo zavítají poprvé do České republiky. S sebou dovezou svou loňskou desku

Islandští Kaleo zavítají poprvé do České republiky. S sebou dovezou svou loňskou desku  

Kaleo Express. Takový název nese nové turné islandské partičky Kaleo, o které je v i České republice velký zájem. Kapela zde vystoupí poprvé a organizátoři kvůli rychlému vyprodání vstupenek museli přeložit podzimní koncert do větších prostor.

Původně se měl koncert indie rockové kapely Kaleo konat 21. listopadu v pražském klubu Roxy. Jelikož se ale po vstupenkách jen zaprášilo, organizátoři přesunuli jejich vystoupení do větších prostor Velkého sálu pražské Lucerny. Datum zůstává původní a v platnosti zůstávají také vstupenky, které byly dosud zakoupeny. Další jsou k dispozici v internetovém předprodeji za 750 korun. 

Čtveřice z Islandu se přestěhovala do Ameriky, kde našla nový domov. Dva diametrálně odlišné světy jim nabídly velkou různorodost, která se stala stěžejním motivem jejich druhého alba A/B. “Hlavní myšlenka naší desky je ukázat světu pestrost a obě strany kapely,” představil nahrávku frontman Kaleo JJ Julius Son. Deska tak na jedné straně nabízí rock’n'roll a blues, druhá strana je jemnější a plná balad. 

Nejznámější singl Way Down We Go ovládl první příčku žebříčku Billboard Alternative. Zlaté ocenění si dovezl také z Ameriky a Kanady. Na Spotify není daleko od překonání hranice 130 milionů poslechů. Na desce spolupracovali Kaleo s producentem Jacquirem Kingem, jenž má na svém kontě již spolupráce s kapelami, jako jsou Kings of Leon, Of Monters and Men či se zpěvačkou Norah Jones a hudebníkem Tomem Waitsem. 

Spolu s Kaleo dorazí do české metropole také americká alternativní kapela Judah & the Lion, která zaujala hudební svět svým debutovým albem, jenž vydala v roce 2014 s názvem Kids These Days. S podobným úspěchem spatřila světlo světa také jejich druhá deska Folk Hop ’N Roll, z níž pochází singl Take It All Back, který na Youtube zhlédlo již přes 5 milionů fanoušků. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna - Velký sál nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna - Velký sál

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!