Australská kapela Tora představí svůj debut na evropském turné. Dorazí i do Prahy

Australská kapela Tora představí svůj debut na evropském turné. Dorazí i do Prahy 

Indie elektronická partička Tora, která je součástí hudební scény teprve od roku 2013, dojede na podzim představit do české metropole své debutové album.

Čtyřčlenná partička kolem zpěváka Jo Loewenthala Tora pochází z australského města Byron Bay. Poprvé na sebe upozornila v roce 2013, kdy vydala své eponymní debutové EP. O rok později ho doplnilo další z názvem Eat the Sun. Na svém kontě má mnoho singlů, které si v domovské Austrálii velmi oblíbily rozhlasové étery. 

Kapela je někdy přirovnávána k britskému hudebníkovi a producentovi Jamesovi Blakeovi i k rané fázi hvězdných Radiohead. I přes to, že existuje Tora teprve pár let, zahrála si již na takových festivalech, jako jsou Glastonbury, The Great Escape či Canadian Music Week. 

 

A to kapela své debutové album vydala teprve v červnu tohoto roku. “Texty vyjadřují spoustu věcí, které jsme za poslední roky zažili a cíliti. Hudebně jsme se snažili udržet rovnováhu mezi elektronickými a organickými zvuky, což je myslím důležitá součást naší tvorby,” říká o nové nahrávce frontman Loewenthal, kromě něhož jsou ve skupině ještě bubeník Thorne Davis, basák Shaun Johnston a kytarista a vokalista Jai Piccone. 

Své debutové album dorazí kapela představit na evropské turné, během něhož navštíví kromě Německa, Nizozemska, Belgie či Velké Británie také Českou republiku. Pražský koncert odehraje 14. října v pražském Chapeau Rouge. Vstupenky jsou k dostání v internetovém předprodeji za 240 korun. 

Foto: Facebook.com/Michelle Grace Hunder

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Chapeau Rouge nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Chapeau Rouge

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!