Festival Ostrava Kamera OKO chystá na září svůj devátý ročník. Zaměří se hlavně na filmovou architekturu

Festival Ostrava Kamera OKO chystá na září svůj devátý ročník. Zaměří se hlavně na filmovou architekturu 

Sedm dní plných projekcí, koncertů, výstav i odborných přednášek - na to vše láká již devátý ročník mezinárodního kameramanského festivalu Ostrava Kamera OKO. Ten proběhne ve dnech od 22. do 28. září.

Tématem letošního ročníku festivalu Ostrava Kamera OKO je architektura ve filmu i na filmovém plátně. Návštěvníkům tak chce přiblížit stěžejní roli filmového architekta a jeho nedílného propojení s funkcí kameramana a režiséra. “Vybrané snímky připomenou historický vývoj filmové architektury z počátku vytvářené ve filmových studiích až po dokonalé zachycení exteriérů měst,” představují program organizátoři festivalu, “architektura nazíraná okem kamery tak vytváří unikátní prostředí nejenom na pozadí filmových děl, ale bude také hlavním strůjcem atmosféry letošního ročníku festivalu.”

Diváci tak budou mít šanci navštívit kromě klasických jednosálových a dvousálových ostravských kin i architektonicky významná místa, z nichž některá jsou běžně veřejnosti nepřístupná. Organizátoři připravují program třeba v Grossmannově vile, v prostorách Nové radnice nebo u Oblouku v Ostravě Porubě. I letos je hlavním cílem festivalu představit kameramanskou tvorbu významných osobností nejen z České republiky. Projekce hraných, dokumentárních i krátkometrážních snímku doplní úvody od odborníků, ale i nejrůznější prezentace, workshopy, diskuzní panely i masterclasses. 

Akreditace na celý festival jsou k dispozici do konce srpna za zvýhodněnou cenu 350 korun. Od 1. září budou k zakoupení za cenu 450 korun. Studenti a senioři zaplatí o padesát korun méně. Vstupenky na jednotlivé projekce obdrží návštěvníci až po předložení akreditace na pokladně daného kina. Neakreditovaní diváci si pak mohou zakoupit vstupenky na jednotlivé projekce na pokladnách konkrétních festivalových míst.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Festival Ostrava Kamera OKO chystá na září svůj devátý ročník. Zaměří se hlavně na filmovou architekturuFestival Ostrava Kamera OKO chystá na září svůj devátý ročník. Zaměří se hlavně na filmovou architekturu
 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!