Soundtrack Poděbrady 2017. Tipy na restaurace, kavárny a kam za zábavou

Soundtrack Poděbrady 2017. Tipy na restaurace, kavárny a kam za zábavou 

Chystáte se příští víkend na festival filmové hudby a multimédií v Poděbradech? Připravili jsme pro vás výběr našich oblíbených restaurací a kaváren v tomto lázeňském městě a k tomu pár tipů, kam zajít, kdybyste si chtěli od festivalového ruchu na chvilku odpočinout. Kromě toho se v rámci bohatého doprovodného programu můžete těšit na fotografické výstavy, letní kino, virtuální realitu, fotoateliér, tančírnu a další zážitky.

RESTAURACE:

1.     LA MAMMA CUCINA

Pokud si chcete festival užít plnými doušky, určitě se zastavte v této vyhlášené restauraci. Ceny v menu jsou sice o něco vyšší, ale přímo úměrné kvalitě. Spousta návštěvníků svoji objednávku v této restauraci označilo za svůj takřka největší gastronomický zážitek.

Doporučujeme: telecí carpaccio s parmezánem a rukolou

2.     CAFÉ OLIVER

Na rušné kolonádě najdete hned vedle zmiňované Cuciny překrásnou restauraci/kavárnu vyladěnou do francouzského stylu. Podávají tu i báječné snídaně, jejichž ceny se pohybují většinou okolo sta korun.

Doporučujeme: hovězí líčka na červeném víně

3.     RESTAURACE ALEGRO

Nenápadná restaurace kousek od náměstí, kde na vás čeká chutné jídlo, lidové ceny a příjemná obsluha. Každý den tu mají menu většinou s klasickou českou kuchyní.

4.     RESTAURACE OBORA

Za poděbradským mostem se na západní straně rozkládá lesopark Obora, který kdysi dávno sloužil k chovu daňků. V něm najdete zajímavý hrázděný dům, ve kterém se ukrývá restaurace – každý den včetně víkendů zde obměňují menu s příznivými cenami, ve kterém nechybí zvěřina ani skvělé dezerty.

Doporučujeme: jelení medailonky s perníkovou omáčkou

5.     RESTAURACE NA JÍZDÁRNĚ

Pokud se na Soundtrack chystáte vzít i své ratolesti, uvítáte posezení v této restauraci pojmenované podle blízkého jezdeckého klubu. Pro děti jsou zde k dispozici hračky i malé hřiště, zahrádka restaurace je navíc umístěna přímo vedle lesoparku.

 

KAVÁRNY A CUKRÁRNY:

1.     CAFÉ RITUAL

Příjemná kavárna ve stylu bistra doplněná menší zahrádkou nabízí kromě kávy a domácích dortů pestré snídaňové menu – na výběr máte celkem z 23 různých variací, mimo jiné anglické, farmářské nebo sladkých ve formě palačinek nebo vaflí.

Doporučujeme: lívance s javorovým sirupem

2.     CUKRÁRNA MILANO

Na jihozápadním okraji města najdete italskou cukrárnu s velkým výběrem nejrůznějších zákusků a také s netradiční proteinovou zmrzlinou. Ideální je návštěvu cukrárny spojit s procházkou po nedaleké Oboře.

3.     CUKRÁRNA U REINVALDŮ

Na rohu Pražské ulice a Jiřího náměstí uvidíte nepřehlédnutelnou cukrárnu s černou kočkou na poutači. Lidé si zde pochvalují především široký sortiment kopečkové i točené zmrzliny.

4.     MLÉČNÝ BAR MILKO

Do dob minulých se vrátíte v tomto „mléčňáku“ na začátku lázeňské kolonády kousek od nádraží, kde si kromě koktejlů můžete zakoupit sýry, jogurty nebo tvarohy od poděbradské firmy Milko.

5.     GALERIE CAFÉ

Kavárna s neobvyklou otevírací dobou, kromě víkendů mají kvůli podávaným snídaním každý den otevřeno již od 7.30 hodin. Moderní interiér tu občas zdobí výstavy méně známých umělců.

Doporučujeme: irského medvěda (whiskey, mléko, med)

 

ZÁBAVA:

1.     KOUPALIŠTĚ JEZERO PODĚBRADY

Na konci srpna nás nejspíš čekají stále tropické teploty. Na okraji města najdete přírodní koupaliště Jezero s písečnou pláží, kde je možnost zapůjčit si šlapadla nebo lodičky, nebo si zahrát beachvolejbal či nohejbal.

Doporučujeme: šlapadlo lze půjčit až pro 5 osob za 100 Kč/hod.

2.     POLABSKÉ MUZEUM

Za návštěvu stojí také Polabské muzeum, které vám město přiblíží svými archeologickými nálezy a také expozicí věnovanou lázeňství.

Doporučujeme: aktuální výstavu fotografií Romana Zuzáka s názvem Noční Praha

3.     VÝLETNÍ LOĎ KRÁL JIŘÍ

Loď nabízí pravidelné půlhodinové plavby, buď do blízkého Nymburka, nebo na druhou stranu k soutoku Labe a Cidliny, kde se dá nenáročnou 1,5 km dlouhou procházkou dojít až ke Slavníkovskému hradišti.

4.     ZOO CHLEBY

Tato zoo je výjimečná tím, že jde o první porevoluční soukromou zoologickou zahradu v ČR. Z Poděbrad k ní autem dojedete přibližně za 20 minut nebo autobusem z Nymburka. Potkat se tu můžete s gepardem, lemurem, klokanem nebo velbloudem.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Francouzská restaurace Café Oliver na poděbradské kolonádě. (zdroj: Facebook)Italská cukrárna Milano se nachází na samém okraji města. (zdroj: Facebook)Poděbradská zvěřinová restaurace s impozantním nočním osvícením. (zdroj: restauraceobora.cz)
 

Mohlo by se ti líbit...

Zámek Poděbrady nabízí i další akce

Místo konání: Zámek Poděbrady

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!