Nejnovější články » Hudební novinky

Hudba tisíce barev. Začíná festival Colours of Ostrava

19.7.2017,

Ostrava se po roce znovu zahalí do multižánrové palety. Na rekordní hudební podnik přijede více než 40 tisíc lidí.

V ostravských Dolních Vítkovicích začíná 16. ročník čtyřdenního hudebního festivalu Colours of Ostrava. Industriální areál pod vysokými pecemi nabídne koncerty světových hvězd, divadelní představení nebo workshopy. Festival byl vůbec poprvé v historii vítkovického areálu vyprodán ještě před svým začátkem. Pořadatelům zbyly jen lístky na jednotlivé dny.

Hvězdný podnik ve středu večer otevře americká pop-rocková kapela Imagine Dragons, která propaguje mimo jiné svou nejnovější desku Evolve. V průběhu dalších dnů vystoupí například funková legenda Jamiroquai, držitelka devíti Grammy Norah Jones nebo na prestižní americkou cenu nominovaná zpěvačka Birdy. Vůbec poprvé se v Česku představí také rockoví Midnight Oil. Festival ale jako každý rok nestaví pouze na mainstreamových interpretech. Od středy do soboty nabídne tradičně multikulturní směsici všech žánrů.

I letos organizátoři propojí koncertní zážitek s diskuzemi. Novinkou je projekt Music Alarm, během něhož se o své příběhy a názory podělí například Peter Garrett z Midnight Oil, zpěvačka LP nebo saxofonista Donny McCaslin. Diskutovat dále budou například člen kapely Jamiroquai Sola Akingbola a hudebník Dudu Tassa. Z Čechů pak Mardoša a Milan Cais z Tata Bojs nebo Michal Hrůza.

S ohledem na očekávanou rekordní návštěvnost festivalu organizátoři posílí i bezpečnost návštěvníků. Na tu bude dohlížet více než 60 policistů. Kromě mapování situace v areálu se zaměří hlavně na dopravu v okolí Dolních Vítkovic.

Během čtyřdenního svátku hudby má počasí atakovat třicetistupňovou hranici, hrozí ale také bouřky. Z místa budou o muzikálních senzacích reportovat i redaktoři informuji.cz.