Milovník po přechodu: když jste nuceni luxus a peníze vyměnit za něco tak obyčejného, jako je rodina

Milovník po přechodu: když jste nuceni luxus a peníze vyměnit za něco tak obyčejného, jako je rodina80%

Maximo si žije jako pán. Bydlí v obrovské luxusní vile, jezdí v drahých autech, točí se kolem něj sluhové a jeho jedinou starostí je, jestli není čas se otočit na druhý bok, aby jeho opálení bylo rovnoměrné. Na svůj životní styl si ale nevydělal sám, vše má zaplaceno od své staré a velmi bohaté manželky. Jeho zhýčkanost se mu vymstí ve chvíli, kdy ho stará milionářka pošle k vodě a chudák Maximo se musí - na stará kolena - postavit na vlastní nohy.

Film začíná v době, kdy jsou Maximo (Eugenio Derbez) a jeho sestra Sara (Salma Hayek) ještě děti. Otec je učí, že cokoli chtějí v životě mít, to si musí odpracovat. Zatímco Sara si tuto radu vezme k srdci a řídí se jí celý život, Maximo spíš kouká na to, jaké výsledky a jaký život to jejich otci dalo, a proto se rozhodne jít jinou cestou. Jeho způsob výdělku je jednoduchý - namluvit si bohatou vdovu, té snést klidně modré z nebe, a za to žít tak, jak se mnohým ani nesnilo. Za životní styl, jaký Maximo a jeho kamarád Rick (Rob Lowe) mají, se však platí zejména důstojností.

Maximo se po 25 letech manželství ocitá na ulici, na sobě luxusní oblek, v ruce značkový kufr, a nemá kam jít. Kamarád Rick mu nenabídne přístřeší, pouze mu připomene, že má sestru architektku, u níž nebyl dlouho na návštěvě. Maximo zkusí své štěstí, nemá totiž ani moc na výběr. Sara mu nechce dovolit zůstat, nakonec souhlasí na jednu noc, a tak se Maximo setkává se svým roztomilým synovcem Hugem (Raphael Alejandro). Ačkoli ze začátku ho střídavě zesměšňuje a snaží se ho zbavit, postupně si s chlapcem vybuduje vztah. Hugo v něm totiž nejspíš vidí otce, o kterého přišel, a Maximo v Hugovi zase vidí příležitost dostat se k bohaté babičce jedné z jeho spolužaček.

Už samotný fakt, že rozmazlený a zlenivělý bezmála padesátník musí ze dne na den začít fungovat jako normální člověk, vydělávat a mimo jiné si uvědomit, že se kolem něj netočí celý svět, předpovídá spoustu humorných situací. Když však pomineme situační humor (týkající se zejména bohatých sexuchtivých seniorek), kterého je film plný a některé z hromady vtipů jsou kupodivu relativně povedené a inteligentní, Milovník po přechodu překvapuje tím, že na tomto typu zábavy nestaví. Jeho kouzlo je v něčem úplně jiném.

Pokud jste viděli film Miluj souseda svého z roku 2014, asi víte, o čem je řeč. Matka samoživitelka se stará o malého chlapce a do jejich života, co sám o sobě není procházkou růžovým sadem, vstoupí muž, který má na chlapce snad nejhorší možný vliv. Mezi mužem a chlapcem však vzniká neobvyklé pouto, jež pomáhá oběma. Podobná situace nastává i zde. Hugo Maximovi bezpodmínečně věří a je ochoten udělat cokoli, co mu strýček poradí. Maximovi to sice nějakou dobu trvá, postupně však začíná chápat, jak křehké jsou dětské city a že s důvěrou malého chlapce je potřeba zacházet s největší opatrností.

Uměle navozené přehnané komické scény, bez nichž se podobný typ filmu nejspíš neobejde, naštěstí nijak celkový dojem nekazí. V příběhu totiž kromě nich najdete i množství milých situací, které možná původně jako vtipné nebyly zamýšleny, úsměv na tvářích diváků však vykouzlí mnohem snáze. Milovník po přechodu je každopádně příjemným překvapením, které pobaví, někoho možná i dojme, a rozhodně se postará o to, abyste z kinosálu vycházeli s dobrou náladou.

Názor informuji.cz: 80%

Kdy a kde dávají film: Milovník po přechodu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!