Film Music Prague oznamuje datum příštího ročníku a představuje první hvězdné hosty

Film Music Prague oznamuje datum příštího ročníku a představuje první hvězdné hosty  

Osmdesátičlenný orchestr, sbor a duo dvou hudebníků, které se proslavilo především skladbami k filmovým teaserům a trailerům. Takový bude koncert Two Steps From Hell, kteří navštíví příští rok českou metropoli v rámci festivalu Film Music Prague. Do Prahy se díky němu chystá také britský skladatel Clint Mansell.

To nejlepší ze své tvorby ve Foru Karlín osobně představí 20. dubna 2018 Thomas Bergersen a Nick Phoenix, duo Two Steps From Hell, které nabídne průřez svou tvorbou za pomoci orchestru Praga Sinfonietta. Ten povede český dirigent Petr Pololáník, který s mágy trailerové hudby dlouhodobě spolupracuje. Vstupenky na koncert lze zakoupit na oficiálních stránkách festivalu. 

Skupina Two Steps From Hell, která vznikla již v roce 2006, vytváří hudbu k upoutávkám na ty největší hollywoodské hity. Na svém kontě má již deset alb a trailery na filmy, jako jsou Interstellar či Star Trek z roku 2009. Bergersen je mimo to autorem hudby k několika krátkým a dokumentárním snímkům. Phoenix začínal v nejrůznějších rockových kapelách a nyní se může pochlubit i spoluprací třeba s věhlasným Hansem Zimmerem. 

Již dříve oznámili organizátoři festivalu Film Music Prague další výjimečný bod programu nadcházejícího ročníku. Půjde o galakoncert britského skladatele Clinta Mansella, který je podepsán pod hudbou ke snímkům jako , Requiem za sen, Fontána či Černá labuť. Show, během níž zazní v orchestrální podobě celá řada filmových hitů, proběhne 21. dubna ve Foru Karlín

Další ročník festivalu Film Music Prague odstartuje 19. dubna a potrvá čtyři dny. Návštěvníci si mohou těšit na koncerty s audiovizuální show. Bohatý doprovodný program pak nabídne panelové diskuze a workshopy. Chybět nebudou exkluzivní hosté ani exkluzivní světové premiéry. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!