Národní muzeum zahájí v létě přírodovědnou výstavu Světlo a život

Národní muzeum zahájí v létě přírodovědnou výstavu Světlo a život  

Jak se žije v absolutní tmě nebo naopak v přímém světle? Nová budova národního muzea přivítá v červenci novou přírodovědnou výstavu nazvanou Světlo a život.

“Sluneční záření má jako stavební kámen života na Zemi klíčovou roli v evoluci a rozmanitosti organismů,” představují organizátoři výstavy její téma. Připravovaná expozice chce představit návštěvníkům život v jeho nejrozmanitějších formách, který se musí přizpůsobovat dostatku či nedostatku světla v různých biotopech.  

Návštěvníci si tak budou moci prohlédnout to, jak vypadá život v podzemí, tedy v absolutní tmě. Přes jeskyni a půdu se dostanou na rozlehlou stepi, v níž bude možné obdivovat velké býložravce i pestrobarevně zbarvené motýly. Vrcholem výstavy pak bude tropický les, v němž probíhá o světlo velký zápas.  

Výstava Světlo a život odstartuje 28. července a potrvá až do 31. prosince příštího roku. Návštěvníci se mohou těšit na řadu interaktivních prvků, program pro děti, mobilní aplikaci i tištěného průvodce. Nová budova národního muzea je pro návštěvníky otevřena denně od 10 do 18 hodin.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání:

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!