Royal Republic slaví deset let své existence! Narozeninové koncerty odehrají i v České republice

Royal Republic slaví deset let své existence! Narozeninové koncerty odehrají i v České republice  

Vypadá to, že je švédská kapela Royal Republic v České republice jako doma! Po svých samostatných koncertech, které se uskutečnily minulý rok, vystoupila rovněž na červnovém festivalu Aerodrome. Nyní se vrací, aby spolu s českými fanoušky oslavila své jubileum.

Je tomu totiž již deset let, co se dala tato švédská rocková čtyřka dohromady. Kapela v čele se zpěvákem, kytaristou a velkým showmanem Adamem Grahnem od té doby vydala čtyři studiová alba. Poslední z nich vyšlo v roce 2016 s názvem Weekend Man. O něm členové prohlásili, že se konečně našli. 

Royal Republic již dávno vyvrátili stereotyp říkající, že jsou seveřané chladní a introvertní. Obrovské charisma Adama Grahna, jeho charakteristický vokál, kytarové riffy i smysl pro humor řadí kapelu mezi skutečně působivé formace současné evropské rockové scény. 

Někteří fanoušci řadí jejich tvorbu k svébytnému garážovému rocku, pro jiné je typickým reprezentantem soudobého rock’n’rolu. “Rock je evidentně velice rozsáhlý žánr. My to kdysi nazývali rockem Chucka Norrise, pak kung fu rockem, variací je hodně,” vysvětluje s humorem sobě vlastním Grahn, “nevím, co je to rock, říkejte si tomu, jak chcete. Dokud se vám to líbí, tak je nám to fakt jedno.”  

Kulaté jubileum oslaví Royal Republic se svými fanoušky. A během narozeninového turné zavítají opět také do České republiky, kde odehrají hned dva koncerty. První se uskuteční 5. prosince v pražském klubu Roxy, druhý o den později ve Flédě v Brně. Vstupenky jsou k dostání v internetovém předprodeji v rozmezí od 490 do 590 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Roxy Prague nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Roxy Prague

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!