Leoš Šimánek v Třebíči

Leoš Šimánek v Třebíči 

Leoš Šimánek průvodcem po Austrálii v Třebíči

Návštěvníky zcela zaplněný sál třebíčského kulturního domu Fórum očekával s velkým nadšením cestovatele Leoše Šimánka s jeho velkoplošnou panoramatickou live-diashow. Přivezl ji do Třebíče v pondělí 18.října a zařadil tak Třebíč mezi 60 měst, které s programem nazvaným Austrálie-křížem krážem-zimní putování po červeném kontinentu navštíví během podzimního turné. Kromě projekce o své cestě k protinožcům nabídl i prodej knih, kalendářů a nového DVD. Leoš Šimánek vtipně a poutavě svou diashow doplnil průvodním slovem a vyprávěním zaujal všechny zájemce o zajímavosti z této cesty. Po dvaadvacetihodinovém letu do Sydney začal putování po malém kontinentu doslova křížem krážem v loňském "našem" létě. Doprovázeli ho manželka Lenka, dcera Veronika, syn Jakub po celou dobu tříměsíčního poznávání této pro nás vzdálené země. Jak cestovatel řekl: „Přestože to nebyla moje první cesta do Austrálie, byl jsem o to více překvapen, kolik přírodních unikátů jsme mohli poznat.“ Ve vypůjčeném obytném voze najeli celkem 28 tisíc km a viděli mnoho pozoruhodného. Nad nádhernými záběry úžasné fauny i flóry se doslova tajil dech. Jistě se během dvouhodinového promítání návštěvníci přistihli při představě, že jsou na cestě se Šimánkovými.

Velkou cestovatelovou zálibou jsou jachty, které ve svých záběrech nezapomněl zmínit. Stejně tak setkání s klokany, lachtany nebo zážitky z focení krokodýlů. Leoš Šimánek se v této zemi setkal s velkou pohostinností, která je pro Australany příznačná. Zažil i jízdy na koních, kovbojskou práci na ranči, kde se dozvěděl, že není třeba zamykat, neboť se zde nekrade. Nechybělo ani lyžování v australských Alpách nebo příjemná ochutnávka místního červeného vína a grilování. Za největší pozoruhodnost považuje Skalní vlnu, kterou viděli na doporučení jejich kanadského přítele žijícího v Austrálii. Úchvatné fotografie západu slunce, mušličkové pláže i podmořského světa ze souostroví Bílá pláž byly dokresleny hudbou. Dokonce sálem zněly zvuky nástroje didgeridoo, připomínající slovenskou fujaru.

V závěru Leoš Šimánek své věrné příznivce potěšil příslibem, že s dalším povídáním o Novém Zélandu přijede do Třebíče přesně za rok. Příjemný zážitek z putování po Austrálii s milým průvodce ocenili návštěvníci Fóra potleskem. Jako malý dárek si odnášeli cestovatelův autogram. Přejme celé cestovatelské rodině ještě mnoho zážitků z nových cest.

Více info: www.leossimanek.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Leoš Šimánek v TřebíčiLeoš Šimánek v Třebíči
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!