Karlovy Vary 2017: Kde můžete potkat Umu Thurmanovou, Jeremyho Rennera nebo Václava Vorlíčka?

Karlovy Vary 2017: Kde můžete potkat Umu Thurmanovou, Jeremyho Rennera nebo Václava Vorlíčka? 

Pořadatelé Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech (MFF KV) dnes zveřejnili podrobnosti o programu nadcházející filmové přehlídky. Mezi další hosty tedy patří Céline Sallette, Lambert Wilson, Sherwan Haji a Simon al-Bazoon. Také prozradili, kdy a při jakých příležitostech budou návštěvníci moci slavné filmové osobnosti potkat.

Lambert Wilson se objevil například ve filmech Matrix Revolutions a Matrix Reloaded. Ztvárnil také hlavní roli ve snímku Xaviera Beauvoise O bozích a lidech, který získal Velkou cenu na MFF v Cannes. Francouzský herec společně se svou kolegyní Célline Sallette uvede 2. července v 17: 00 ve Velkém sále hotelu Thermal snímek Korporace od Nicolase Silhola. Film vypráví o úspěšné manažerce Emilii, která se stane svědkem sebevraždy jednoho z podřízených. Herci Shervan Haji a Simon al-Bazoon pak v neděli 2. července v 11:30 představí Druhou stranu naděje od finského režiséra Akiho Kaurismäkiho. Snímek popisuje dva nesourodé příběhy – osudy syrského uprchlíka a situaci muže, který se snaží vyhrát v kasinu peníze na novou restauraci.

Kde potkáte známé osobnosti?

Nicméně i nadále je jedním z nejočekávanějších hostů MFF KV Uma Thurmanová. Slavnou americkou herečku budou moci návštěvníci potkat v neděli 2. července ve 23:00 v Letním kině, kde uvede oba díly svého nejznámějšího filmu Kill Bill. Vstupné je zdarma. Ve stejný den budou moci návštěvníci potkat i Caseyho Afflecka, který v 14:00 uvede snímek Přízrak ve velkém sále hotelu Thermal, a to společně s režisérem filmu Davidem Lowerym.

V rámci slavnostního zahájení se představí i James Newton Howard, který ve 22:45 uvede ve světové premiéře část své hudby k filmu Fantastická zvířata a kde je najít. Hudební skladatel také o den později, 1. července v 16:00, představí svou tvorbu v Kongresovém sále hotelu Thermal.

V druhé polovině festivalu budou mít návštěvníci možnost se potkat s českým režisérem Václavem Vorlíčkem, který ve čtvrtek 6. července v 16:00 uvede film Kdo chce zabít Jessii v Karlovarském městském divadle. Na závěr festivalu také přijede americký herec Jeremy Renner, známý zejména z filmové série Mission Impossible nebo Avengers. V pátek 7. července v 15:00 uvede film Wind River ve Velkém sále hotelu Thermal.

Kdo se projde po červeném koberci?

Většina umělců přivítá návštěvníky festivalu i na červeném koberci před hotelem Thermal. Uma Thurman, Casey Affleck a James Newton Howard bude k vidění v pátek 30. června v 17:00 před slavnostním zahájením. Jeremy Renner a Václav Vorlíček potom před slavnostním zakončením festivalu, v sobotu 8. července v 17:00. Oba herci i herečka získají při slavnostních ceremoniálech Cenu prezidenta MFF KV, skladatel potom převezme Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii a režisér Cenu prezidenta MFF KV za přínos české kinematografii.

Kde si můžete umělce poslechnout?

Herci i režiséři se s návštěvníky také sejdou v rámci tzv. KVIFF Talks, tedy setkání s autory. V neděli 2. července se návštěvníci mohou těšit na režiséra Davida Loweryho a herce Caseyho Afflecka, v úterý 4. července potom na Kena Loacha a Paula Lavertyho, ve středu 5. července na francouzského tvůrce Denise Côtého a v pátek 7. července potom na herce Jeremyho Rennera. KVIFF Talks probíhají v anglickém jazyce a není třeba na ně kupovat vstupenky.

Foto: Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!