Nejnovější články » Hudební novinky

Se svou experimentální elektronikou se chystá do Prahy Nicolas Jaar

22.6.2017,

Elektronický mág Nicolas Jaar nedávno potěšil všechny české milovníky experimentální hudby, když oznámil, že v srpnu odehraje v Praze jeden ze svých koncertů.

Chilsko-americký hudebník Nicolas Jaar vydal svou prvotinu Space Is Only Noise již ve svých jednadvaceti letech. A fanoušky elektroniky v ní absolutně dostal kombinací psychedelie a tanečních beatů, díky níž se okamžitě zařadil mezi světovou elektronickou avantgardu. 

Nicolas Jaar si šel vždy za svým a rozhodl se, že se nikdy neupíše žádné velké nahrávací společnosti. Proto nakonec založil svůj vlastní label s názvem Other People. Pomohli mu s tím i hudební projekty jeho přátel, mezi nimiž byl i Dave Harrington, hudebník a multiinstrumentalista, který spolu s Jaarem rozjel někdejší projekt Darkside

Přestože má za sebou Jaar již téměř deset let trvající hudební kariéru, na svém kontě má teprve dvě dlouhohrající desky. Druhou s názvem Sirens vydal teprve minulý rok a stejně jako jeho prvotina si i ona získala velmi vřelé přijetí nejen od fanoušků, ale rovněž od hudebních kritiků. 

“Sofistikovaně odvyprávěný příběh s nepřeberným množstvím zvuků, které vznikají a zanikají, detailů, které otevírají bránu posluchačově představivosti,” tak popisují Jaarův nenapodobitelný rukopis organizátoři pražského koncertu, který se uskuteční 23. srpna v klubu Roxy. Vstupenky seženete v internetovém předprodeji za 650 korun.