Karlovy Vary 2017: Festival letos přivítá Umu Thurmanovou a Jeremyho Rennera

Karlovy Vary 2017: Festival letos přivítá Umu Thurmanovou a Jeremyho Rennera 

Pořadatelé dnes zveřejnili kompletní program na 52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech (MFF KV). Zahajovacím snímkem bude komedie Pěkně blbě, program ukončí film Příchozí. Společně s ním také byli odtajněni další hosté a porotci soutěžních kategorií. Kromě skladatele Jamese Newtona Howarda, režiséra Kena Loacha a herce Caseyho Afflecka přijedou i Uma Thurmanová a Jeremy Renner.

Letošní karlovarskou filmovou přehlídku oficiálně zahájí netradiční romantická komedie Pěkně blbě režiséra Michaela Schowaltera. Snímek vypráví o mladém pákistánském muži, který řeší kulturní dilema - jsou pro něj důležitější tradice, nebo jeho láska k mladé Američance a kariéra stand-up komika? Snímek bude uveden ve Velkém filmovém sále hotelu Thermal a v Kongresovém sále v pátek 30. června. Přehlídku o osm dní později zakončí sci-fi film Příchozí režiséra Denise Villeneuva, v němž hlavní roli ztvárnil host festivalu Jeremy Renner. Recenzi k filmu najdete zde.

Festivalu se zúčastní i Mia Wallaceová a Hawkeye

Na začátek festivalu dorazí Uma Thurmanová, která na festivalu převezme Cenu prezidenta MFF KV. Herečka se proslavila zejména hlavními rolemi ve filmech Quentina Tarantina, Kill Bill a Pulp Fiction: Historky z podsvětí, za nějž byla nominovaná na Oscara i Zlatý globus. Objevila se ale i ve filmech Batman a Robin a Bídníci.

V závěru festivalu potom stejnou cenu jako výše zmiňovaná herečka obdrží i Jeremy Renner, známý pro fanoušky akčních snímků ze série Mission Impossible (Ghost Protocol a Národ grázlů). Samostatnou kapitolou je pak jeho role Hawkaye, komiksového lukostřelce, který nikdy nemine svůj cíl, ze snímků studia Marvel (Thor, Avengers, Avengers: Age of Ultron a Captain America: Občanská válka). Nejúspěšnější ale pro něj prozatím byla role velitele Jamese ve filmu Smrt čeká všude, která mu vynesla nominaci na Oscara.

 „Jeremy Renner v Karlových Varech osobně uvede snímek Wind River, který na nedávném festivalu v Cannes získal v soutěži Un Certain Regard Cenu za režii,“ uvedl prezident MFF KV Jiří Bartoška. V krimi thrilleru Renner hraje Coryho Lamberta, stopaře, který objeví ženské tělo a společně s agentkou FBI vyšetřuje příčiny smrti. Snímek bude v rámci přehlídky uveden v pátek 7. července ve Velkém sálu hotelu Thermal a v sobotu 8. července v Kinosálu Národního domu.

Dalšími hosty jsou britská producentka Trudie Stalerová, italská herečka Jasmine Trinca, běloruský režisér Sergej Loznica, britský režisér Mark Cousins, kanadský režisér David Côté a filmový kritik Leonard Maltin.

Současně s hlavními hosty festivalu byli oznámeni i členové jednotlivých porot, mezi nimi jsou například německá herečka Anna Brüggemann nebo Sarah Flack, střihačka a držitelka Ceny BAFTA. Česko-slovenskou filmovou scénu v nich zastupují Štefan Uhrík, slovenský scénárista a producent, bývalý programový ředitel Febiofestu, a české producentky Karla Stojáková a Pavla Janoušková Kubečková.

Online rezervace vstupenek na festival začne v pondělí 26. června v 10:00, kdy bude do oběhu puštěna desetina vstupenek na každé veřejné představení.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?