Spolu se Skinny Puppy vystoupí v Lucerna Music Baru kanadští Ωhm

Spolu se Skinny Puppy vystoupí v Lucerna Music Baru kanadští Ωhm 

Že je pražský koncert kapely Skinny Puppy velkým lákadlem červnového programu pražské klubové scény, je bezpochybně jasné. Poté, co oznámili organizátoři jméno předskokana, je to ještě zřejmější.

V Lucerna Music Baru totiž vystoupí 6. června spolu s formací Skinny Puppy také kanadské elektro-industriální duo Ωhm, které tvoří producent Chris Peterson a elektronický hudebník Craig Joseph Huxtable. Ti jsou neodmyslitelnou součástí elektronické hudební scény ve Vancouveru již po desetiletí. Kromě společného projektu se zabývají i vlastní autorskou tvorbou.  

Craig Joseph Huxtable je u fanoušků elektronické hudby známý především jako Landscape Body Machine, protagonista dynamického naživo hraného elektronického představení, který má na svém kontě mnoho desek, důležitých spoluprací, hudbu k filmům i videohry. Chris Peterson je již dvacet let velmi plodným producentem i programátorem. A jak vypadá spojení těchto dvou významných elektronických hudebníků? To se mohli poprvé přesvědčit fanoušci již v roce 2005, kdy vydali Huxtable a Peterson své první společné album Voyager.  

Oba hudebníky spojuje láska k temné elektronické hudbě a estetice. Ta dosáhla svého vrcholu v roce 2011, kdy vznikl projekt Ωhm. O dva roky později pak vyšlo této formaci debutové album, o rok později se poprvé představili se svou koncertní živou show. Stalo se tomu na Terminus Festivalu v Calgary, kde získalo jejich vystoupení velmi nadšené ohlasy. Teprve letos proběhne vůbec první vystoupení tohoto projektu v Evropě. Jejich show jako první evropský festival představí Wave Hotik Treffen, který je jednou z největších hudebních akcí temné hudby.  

Na pražském koncertu, kde vystoupí spolu se svými krajany Skinny Puppy, představí Ωhm i písně z chystaného alba, které by mělo vyjít před koncem tohoto roku. Vstupenky jsou k dispozici v internetových předprodejích či na pokladně Lucerna Music Baru za cenu 690 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!