Jsou naše data na internetu v bezpečí? DOX chystá Týden datové bezpečnosti.

Jsou naše data na internetu v bezpečí? DOX chystá Týden datové bezpečnosti.  

Myslíte si, že je internet plný dětské pornografie a drog? Máte permanentně přelepenou webovou kameru a snažíte se na síti vystupovat anonymně? Nebo je to podle vás celé přitažené za vlasy? K výstave Big Bang Data chystá Centrum současného umění DOX Týden datové bezpečnosti, který se na tyto otázky nabídne odpovědi.

Tento týden plný přednášek, komentovaných prohlídek i workshopů odstartuje v pondělí 15. května a potrvá do soboty 20. května. Vstup na tyto doprovodné akce je navíc v rámci výstavy zcela zdarma. Návštěvníci budou moci debatovat s českými i zahraničními odborníky, kteří jim představí, co na internetu může ohrožovat jejich data a jak se těmto hrozbám bránit. 

Program odstartuje v pondělí komentovanou prohlídkou výstavy Big Bang Data. Té se chopí internetový publicista a odborník na sociální sítě Dan Dočekal, kterého doprovodí Michal Kučerák z DOXu. Ve středu pak proběhne panelová diskuze s názvem Ukaž svá data!, na níž dorazí i Vesselina Popova z University of Cambridge Psychometrics Centre a programátor a odborník na datovou bezpečnost Petr Koubský

Další panelová diskuze, tentokrát nazvaná Data v bezpečí, se zaměří na to, jaká data produkujeme, jak se dají využít a jak zneužít. Akce proběhne 18. května a zúčastní se jí bezpečnostní expertka Oktavie Jonsdottir i berlínský kolektiv Tactical Tech. Program pak završí tvůrčí workshopy Data pro celou rodinu, které se pokusí rodiče s dětmi srozumitelně a prakticky seznámit s datovou bezpečností. 

Vstup na všechny zmiňované akce je zcela zdarma. Nutná je ale předchozí registrace na e-mailové adrese rezervace@dox.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

DOX Centrum současného umění nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!