Trutnov již posedmé ovládne nový cirkus. Vrací se festival Cirk-UFF

Trutnov již posedmé ovládne nový cirkus. Vrací se festival Cirk-UFF  

Do podhůří Krkonoš se letos již posedmé vrátí Mezinárodní festival nového cirkusu Cirk-UFF. Ten do Trutnova každoročně přiváží ty nejlepší české i zahraniční soubory, aby předvedly svou neobvyklou cirkusovou show. Festival proběhne nejen v divadle Uffo, ale rovněž v tradičním šapitó i v ulicích města.

Festival Cirk-UFF zaplní novým cirkusem Trutnov od středy 31. května do neděle 4. června. Návštěvníkům nabídne adrenalin, euforickou zábavu i experimentální umění. Celkem se mohou těšit na osmadvacet představení, které si pro ně připraví celkem patnáct souborů. Největším lákadlem letošního ročníku je australský soubor Gravity & Other Myths a jeho představení Backbone. “Cirk-UFF bude, vedle německého Recklingausenu, jednou ze dvou možností vidět toto představení v Evropě,” láká Libor Kasík, ředitel festivalu.  

Dalším headlinerem festivalu se stala inscenace Déluge od francouzského souboru Compagnie SansGravité, který ve své tvorbě kombinuje nový cirkus s prvky nové magie. Chybět samozřejmě nebudou ani zástupci české scény. Dorazí Cirk La Putyka s představením Batacchio a hned dvě různé inscenace představí Losers Cirque Company. V programu mají své místo také Bratři v tricku. “Cirk-UFF navštěvujeme s jednou výjimkou rok co rok od jeho založení. Běžkařská odyssea je již třetí premiéra, kterou jsme pro tento festival připravili,” sdělil Adam Jarchovský ze souboru Bratři v tricku. 

A to stále není všechno. Cirkus Tety předvede svou novou show Hrdinky, kterou připravuje pod režijním a dramaturgickým vedením Radima Vizváryho, známého českého mima a čerstvého držitele ceny Thálie. Mladý soubor Cink cink Cirk nabídne novinku Dukto. Na své si ale přijdou i ti nejmladší návštěvníci. “Jako každý rok přijedou naši kamarádi z brněnského Cirkusu LeGrando, což znamená, že si děti budou moci vyzkoušet různé cirkusové disciplíny. A samozřejmě se jim bude líbit i spousta představení,” dodal Kasík. 

Předprodej jednotlivých vstupenek i výhodných festivalových pasů odstartoval již 10. dubna na oficiálních stránkách festivalu. Lístky jsou k dostání od 120 do 330 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

UFFO - Společenské centrum... nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!