Colours of Ostrava opět nebudou jen o hudbě! Pořadatelé odtajnili divadelní program

Colours of Ostrava opět nebudou jen o hudbě! Pořadatelé odtajnili divadelní program  

Imagine Dragons, Jamiroquai, Norah Jones, Birdy i Midnight Oil - to jsou bezesporu jména, která na Colours of Ostrava nalákají tisíce hudebních fanoušků. Ostravský festival ale není jen o hudbě. I letos chystá totiž pro návštěvníky bohatý divadelní program, který nabídne zajímavé soubory z celé České republiky.

A jaká jsou největší lákadla letošního divadelního programu? Do Ostravy dorazí třeba brněnské Divadlo Husa na provázku, které doveze speciální verzi inscenace Lásky jedné plavovlásky - Plavovlásky jedné lásky. Ta bude speciálně přizpůsobená pro aulu Gong, hlavní divadelní scénu Colours of Ostrava.  “Protože Provázek v příští a přespříští sezóně slaví své padesátiny, učinili jsme toto ostravské hostování jedním z bodů oslav,” vysvětluje Vladimír Morávek, režisér Divadla Husa na provázku. Inscenaci, kterou doprovodí živá hudba kapely DiaBeatles, věnovalo divadlo Miloši Formanovi.  

Návštěvníci se mohou těšit rovněž na představení Batacchio od populárního souboru Cirk La Putyka. To v sobě kombinuje cirkus, tanec a iluzionismus, jenž navozuje poetiku starých kočovných divadelních společností. “Batacchio vás okouzlí atmosférou dávných show plných magických triků, dechberoucí akrobacie a humoru,” láká na představení principál souboru Rosťa Novák, “na scéně se objeví sedm akrobatů a herců v netradiční kombinaci disciplín nového cirkusu s těmi, které na jeviště už jen tak neuvidíte.” 

Své umění předvedou na Colours of Ostrava i legendy české improvizace - divadlo VOSTO5. V programu nebude chybět ani ústecké Divadlo Demago s Jiřím Maryškou a ostravský improvizační soubor ImPéčko. Organizátoři připravují také mnoho dalších menších představení, které budou určeny především pro děti a jejich rodiče. 

Festival Colours of Ostrava se odstartuje ve středu 19. července a své brány uzavře o čtyři dny později. Návštěvníci ho mohou navštívit opět v unikátním industriálním prostředí Dolních Vítkovic. Ceny celofestivalové permanentky je v současné době 2 690 korun. K dispozici jsou ale rovněž jednodenní lístky za  1 990 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!