Tančící dům obsadili umělci a designeři. Odstartoval Prague Design Week

Tančící dům obsadili umělci a designeři. Odstartoval Prague Design Week 

Na celých sedm dní se proměnil pražský Tančící dům v centrum designu a umění. Svůj čtvrtý ročník zde totiž v pondělí 10. dubna odstartoval Prague Design Week, který nabízí na čtyřech patrech prezentace 82 designerů, studií, módních návrhářů, šperkařů, řemeslníků a dalším výrobců.

Své výrobky zavítali do Prahy představit tuzemští i zahraniční designeři. Nechybí ale ani díla studentů či uměleckých škol. Mezinárodní designérská přehlídka Prague Design Week během svého čtvrtého ročníku nabízí netradiční interaktivní expozice, které využívají moderní technologie. Vůbec poprvé zavítal do České republiky třeba Mickeyphon, jenž vyhledává zvuky z okolí, otáčí se za nimi a mění je v rytmické hudební sekvence. 

Část výstavní plochy věnovali organizátoři i ekologickým tématům. Instalace Hlas lesa představuje ekologickou iniciativu Škoda Auto, novakola pak představuje svá ručně vyráběná kola. Návštěvníci si pak mohou odpočinout v expozici Palouček klidu, který jim umožňuje sestavit dokonalou kombinaci zvuků zvířat, šumění lesa i bublání potůčku. Nadšenci do moderních technologií pak zajisté ocení množství uměleckých objektů vytištěných na 3D tiskárně. Mezi nimi najdou šperky i světelné objekty. 

V Tančícím době se umělci vrací zároveň ke svým kořenům. Jedna ze sekcí totiž nabízí expozice inspirované řemeslnou i historickou tvorbou. Návštěvníci mohou obdivovat inspirativní skleněné nádoby od studentů ateliéru Designu skla Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Zájemci si mohou prohlédnout i dřevěné vibrátory či tašky a doplňky vyráběné z pytlů od cementu. 

Prague Design Week probíhá od 10. do 16. dubna v Tančícím domě na Rašínovo nábřeží. Snahou organizátorů je představit návštěvníkům design jako kreativní disciplínu. Ne tedy jen finální produkt. Proto vystavovatelé kromě svých děl představí i něco z procesu své tvorby. Kromě toho je pro zájemce připraven i bohatý doprovodný program. Připraveny jsou každodenní workshopy, přednášky nebo promítání videí v Design Kině. To nabídne tříhodinový blok, během něhož promítne desítky krátkých videí o designu, které přiblíží proces navrhování i výroby, rozhovory s inspirativními osobami, koncepty či módní přehlídky.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Tančící dům

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!