Připravovaný muzikál Sestra v akci představil své obsazení. Vsadí hlavně na Lucii Bílou

Připravovaný muzikál Sestra v akci představil své obsazení. Vsadí hlavně na Lucii Bílou 

Hudební divadlo Karlín v úterý 4. dubna oficiálně představilo svůj nový projekt - slavnou muzikálovou komedii Sestra v akci, která se premiérově představí na českých divadelních prknech v říjnu tohoto roku. A známé už je i obsazení jednotlivých rolí.

Muzikál Sestra v akci, jenž vznikl na motivy stejnojmenného filmu z roku 1992, vypráví příběh Deloris Van Cartierové, která se musí v rámci programu ochrany svědků ukrýt do kláštera mezi řadové sestry. Její přítomnost fungování této “svaté” instituce ale velmi naruší, což se neobejde bez nečekaných momentů ani komických situací. Muzikál byl již uveden na londýnském West Endu, na americké Broadwayi i v Hamburku, Miláně a Vídni. Na svém kontě má mnoho nominací na prestižní divadelní ceny.  

Autorem hudby je Alan Menken, osminásobný držitel Oscara a stálý spolupracovník filmového Studia Walt Disney. Podepsán je i pod hudbou k animované pohádce Kráska a zvíře, k Aladinovi i Malé mořské víle. I díky ní má už od roku 2010 svou hvězdu na hollywoodském Chodníku slávy. Libreto k muzikálu vytvořili na základě populárního snímku Bill a Cheri Steinkellnerovi, texty originálních písní napsal Glenn Slater. Návštěvníci Hudebního divadla Karlín je uslyší v překladu Adama Nováka. 

Režie české verze Sestry v akci se ujal Antonín Procházka. “Je to výborný komediální muzikál se skvělou hudbou. A jsem velmi rád, že se potkám s lidmi, se kterými pracovat je potěšení,” říká. A myslí tím hlavně Lucii Bílou, která se ujme hlavní role energické Deloris. Kromě ní se ale mohou návštěvníci těšit i na Markétu Procházkovou, Václava Noida Bártu, Ivu Pazderkovou, Světlanu Nálepkovou, Martina Písaříká, Romana Tomeše, Václava Vydru a mnohé další. Premiéra muzikálu se uskuteční 19. a 20. října

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!