Tropičtí motýli opět poletují v trojské botanické zahradě

Tropičtí motýli opět poletují v trojské botanické zahradě

Již po patnácté Botanická zahrada hlavního města Prahy přivítala exotické motýlí krasavce ve skleníku Fata Morgana. Výstava tropických motýlů byla slavnostně zahájena 4. dubna za přítomnosti kmoter výstavy Venduly Křížkové, Leony Machálkové a Venduly Pizingerové, dříve Svobodové. Výstava potrvá do 28. května.

hodnoceno 3x
Líbí? Pošlete to dál...

Vendula PizingerováVendula Pizingerová

Křehcí a zranitelní, ale také nádherní a neobyčejní, symboly svobody, krásy a proměny. Motýli, tento rok zejména původem z amerického kontinentu, přivítali ve skleníku Fata Morgana první letošní návštěvníky výstavy.

Kmotrů má výstava hned několik, staly se jimi známé maminky s dětmi: herečka Vendula Křížková se synem Ferdinandem, zpěvačka Leona Machálková se synem Arturem a Jakub s maminkou Vendulou Pizingerovou, prezidentkou a zakladatelkou nadačního fondu Kapka naděje.

Výstava představí více než 50 druhů motýlů, které se postupně budou líhnout ze 6500 kukel dovezených z motýlí farmy ve Stratfordu nad Avonou. K vidění tedy nejsou jen pestrobarevní dospělí motýlí jedinci, ale také různorodé kukly, které často vynikají v umění kamufláže. Kukly tak často připomínají uschlé listy nebo nezralé plody, což je chrání před případnými predátory. Motýl díky tomu dokáže přečkat nejzranitelnější stádium svého vývoje.

Botanická zahrada pro velkou oblíbenost prodloužila výstavu až do 28. května. Během víkendu nebude chybět ani doprovodný program, který si užijou i ti nejmenší návštěvníci.

Další náhodné fotky z galerie...

Tropičtí motýli opět poletují v trojské botanické zahraděTropičtí motýli opět poletují v trojské botanické zahradě Vendula KřížkováTropičtí motýli opět poletují v trojské botanické zahradě

|

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...