Metronome festival odtajňuje další zahraniční jména i speciální vystoupení domácích hudebníků

Metronome festival odtajňuje další zahraniční jména i speciální vystoupení domácích hudebníků  

Pět scén, mezinárodní hvězdy a neobvyklá vystoupení tuzemských interpretů - to chystá pro své návštěvníky druhý ročník Metronome Festivalu. Ten má totiž ambici ještě v mnohém předčit svůj loňský debut.

A čím nejlépe potěšit hudební fanoušky než nadupaným line-upem? Hlavní hvězdou Metronome Festivalu se stane britský hudebník Sting, který před několika dny zahájil evropskou část svého světového turné, na němž dokazuje, že je stále ve špičkové kondici. Jeho festivalový koncertní set bude obsahovat průřez novým albem, ale chybět nebudou ani největší hity, a to včetně těch, které nahrál se skupinou The Police. 

Se zbrusu novým albem For Crying Out Loud, které vyjde na konci dubna, dorazí na pražské Výstaviště anglická kapela Kasabian a to nejaktuálnější z house music doveze producent a DJ Solomun. Fanoušci se mohou těšit také na britskou kapelu Young Fathers, zpěvačku s okouzlujícím hlasem Shells či hudebnici Ester Radu, která je kritiky někdy označována jako etiopská Aretha Franklin. V programu nebudou chybět ani psychedeličtí rockeři Birth of Joy a elektroničtí Garden City Movement z Tel Avivu. Návštěvníci se navíc nemusí obávat zkrácených festivalových setů. Organizátoři totiž dbají na to, aby vystoupení trvala stejně dlouho jako klasické koncerty.  

V programu samozřejmě nechybí ani tuzemští interpreti, kteří si speciálně pro Metronome chystají neobvyklá vystoupení. Kapela Monkey Business složí během svého setu poctu zpěváku Georgi Michaelovi. “Součástí našeho speciálního setu bude vzpomínka na George Michaela. Hodně se na to těšíme a lidé nebudou mít možnost vidět stejné vystoupení nikde jinde,” láká Matěj Ruppert, zpěvák a frontman skupiny.  

S novým singlem vystoupí na festivalu Lanugo, po koncertní pauze se vrátí Klara & The Pop a chybět nebude ani zpěvačka Lenny. “Pro svůj set připravuji speciální překvapení, které si zatím nechám pro sebe. Mohu zatím prozradit, že se diváci mohou těšit na ochutnávku písní z alba Hearts, ale i starší skladby v trochu novém pojetí,” vysvětluje Lenny. David Koller během své show pozve na pódium rappera Kata a písničkářku Katarzii, Ewa Farna chystá neobvyklý jazzově laděný set s Davidem Dorůžkou a Thom Artway vystoupí spolu se zpěvačkou Maellou a producentem Lukášem Chromkem

Prague Metronome Festival proběhne ve dnech 23. a 24. června na pražském Výstavišti. Vstupenky jsou k zakoupení v internetovém předprodeji za cenu 1 890 korun, na místě pak za dvoudenní vstupenku zaplatíte 2 290 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!