Olomoucký Jeden svět slavnostně zahájili v kině Metropol

Olomoucký Jeden svět slavnostně zahájili v kině Metropol 90%

V pondělí odstartoval v Olomouci festival o lidských právech Jeden svět. Kino Metropol sice ve švech návštěvníky díky slavnostnímu zahájení nepraskalo, ale ti, kdo přišli, určitě nelitovali.

Nejdříve vystoupili na pódiu moderátor s tlumočníkem do znakové řeči a uvedli koordinátorky olomouckého programu. Zuzana Marešová a Jana Gajová krátce přivítaly diváky, představily následující program a sponzory. 

Po zahájení následovala projekce snímku Škádlení Goliáše o egyptském kardiochirurgovi, který nechává svého povolání kvůli touze stát se komikem. Stává se tak satirikem politického režimu a jeho představitelů a dosahuje nevídaných úspěchů u diváků. Celý film přinesl divákům vhled do událostí takzvaného Arabského jara a pochopení situací s ním spojeným.

Závěrem programu byla beseda s Markem Hudemou, zahraničním redaktorem Hospodářských novin, který se této problematice věnuje. "Každá země má šanci dospět k demokracii, jen to v případě Egypta bude asi trvat delší dobu," odpověděl host na otázku, zda si myslí, že má Egypt a další arabské země šanci dospět k demokracii.

Po tříhodinovém programu byl pro návštěvníky připravený také raut.

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hrají:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!