Hudební divadlo Karlín premiérově přivítá Čas růží s hity Karla Gotta

Hudební divadlo Karlín premiérově přivítá Čas růží s hity Karla Gotta  

Ačkoliv za sebou již první uvedení má, zbrusu nový muzikál Čas růží na svou premiéru teprve čeká. Ta první proběhne ve čtvrtek 16. března, druhá o den později. Hra láká především na největší hity Karla Gotta, několikanásobný český slavík si v něm ale nezahraje.

Muzikály založené na již existujících písních slavných hudebníků nejsou v České republice žádnou výjimkou. Divadlo Broadway uvádí již od března 2015 Mýdlového prince chlubícího se hity Václava Neckáře, Divadlo Kalich má podobných muzikálů hned několik - Atlantidu Mira Žbirky, Osmý světadíl kapely Elán a posledního Srdcového krále s písněmi Elvise Presleyho, který nejprve bodoval na prknech velkých zahraničních scén. I ve světě je totiž podobný typ inscenací velmi populární. Stačí si vzpomenout třeba na slavnou Mamma Miu!. 

Na podobnou kartu se rozhodl vsadit i Sagvan Tofi, který vytvořil původní scénář k muzikálu, jehož těžištěm jsou právě písně Karla Gotta. Ten pak v život uvedl režisér Petr Novotný, o dramaturgii se postaral Ondřej Soukup. Přestože se Gott v Čase růží neobjeví, návštěvníci se mohou těšit třeba na Jana Kopečného, Romana Tomeše, Evu Burešovou, Markétu Procházkovou, Martina Písaříka, Jiřího Langmajera, Jaromíra Noska nebo na Adélu Gondíkovou

Karel Gott se ale do muzikálu přeci jen trochu zapojil. Vytvořil obraz, jehož příběh inscenace vypráví! Má v sobě totiž ukrývat osud jedné celoživotní lásky. Autoři slibují, že děj diváky pobaví i dojme. A možná si s herci nějaké z písniček i zazpívají, protože jsou skladby skutečně notoricky známé. Chybět nebudou písně Jen se hádej, Jdi za štěstím, Korunou si hodím, Nápoj lásky č. 10, Je jaká je, Když muž se ženou snídá a mnoho dalších.  

Při příležitosti slavnostní premiéry vyšla již 10. března dvojkompilace s originálními verzemi písní, které v muzikálu zazní. Nahrávka obsahuje celkem 31 písní Karla Gotta z období od 1965 do 2000. 

Foto: HDK - David Kraus

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Hudební divadlo Karlín

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!