Kino na hranici oslaví svůj poslední náctiletý ročník. Láká na to nejlepší ze středoevropského filmu

Kino na hranici oslaví svůj poslední náctiletý ročník. Láká na to nejlepší ze středoevropského filmu  

Český Těšín se již brzy dočká dalšího ročníku festivalu Kino na hranici, který je největší přehlídkou nových filmů středočeské kinematografie v České republice i v Polsku. Návštěvníkům nabídne neobvyklé filmové zážitky v termínu od 28. dubna do 3. května.

Festival Kino na hranici láká na ty nejzajímavější a nejhodnotnější nové české, polské, slovenské i maďarské filmy. V programu naleznou zájemci třeba thriller Přes kosti mrtvých od režisérkou Agnieszky Hollandové. Ten si dovezl z mezinárodního filmového festivalu Berlinale Stříbrného medvěda - cenu Alfréda Bauera za objevování nových cest kinematografie. Agnieszka navíc na festival dorazí spolu se svou dcerou Kasiou Adamikovou.  

A návštěvníci se mohou těšit i na další významné hosty. Pozvání přijali třeba slovenský herec Milan Lasica i Karel Roden, čerství držitel Českého lva za roli ve snímku Masaryk. Samozřejmě že festival bude promítat i čerstvé slovenské a české novinky. Chybět nebude Bába z ledu režiséra Bohdana Slámy, Pátá loď Ivety Grófové i zmiňovaný Masaryk od Julia Ševčíka. Polská sekce tak neopomene filmy, jako jsou biografický snímek Historie Michaliny Wislocké, válečné drama Wolyň, životopisný Marie Curie a historický Mžitky

Také součástí 19. ročníku festivalu budou tematické cykly. Ty se letos zaměří na emigranty a imigranty, na provokatéry a chuligány, na kostýmní a módní návrháře i na retrospektivu FAMU. V rámci těchto programových sekcí uvede Kino na hranici snímky Lea, Podivné nebe, Skřivánci na niti, Menší nebe či legendárního Kolju Jana Svěráka

Akreditace na festival je možno zakoupit již nyní. Březnový předprodej navíc zahrnuje celý festivalový zážitek - vstup na všechny filmy a doprovodné akce, katalog, tričko i ekologickou tašku. Do 31. března zaplatíte za šestidenní akreditaci 930 korun. Poté bude cena navýšena.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!