Festival Prague Proms zahájí známý hollywoodský skladatel. Chybět nebude ani jazz a klasika

Festival Prague Proms zahájí známý hollywoodský skladatel. Chybět nebude ani jazz a klasika 

Přípravy na mezinárodní hudební festival Prague Proms jsou již nyní v plném proudu! Organizátoři oznámili natěšeným fanouškům, kdo letošní, v pořadí již třináctý, ročník oblíbené pražské akce odstartuje. A nebude to nikdo jiný, než známý hollywoodský skladatel Danny Elfman.

Každoroční přehlídka klasické, filmové a jazzové hudby Prague Proms zahájí svůj třináctý ročník 21. června ve Smetanově síni Obecního domu. Osobně ho přijede otevřít skladatel Danny Elfman, kterého během show doprovodí Český národní symfonický orchestr pod vedením dirigenta Johna Mauceriho. Skladatel přiveze nejen svou filmovou hudbu, ale ve své světové premiéře odehraje v Praze i Koncert pro housle a orchestr

Kromě Dannyho Elfmana se mohou návštěvníci během letočního ročníku festivalu těšit na mnoho dalších zajímavých koncertů, během nichž vystoupí třeba multižánrová umělkyně Ute Lemper, jazzová hvězda Denis Donatelli, americký trumpetista Bobby Shew, písničkář Michal Prokop i orchestr Gordon Goodwin’s Big Phat Band, který je držitelem hned několika prestižních cen Grammy. A další jména budou ještě přibývat, protože to stále není vše! 

Fanoušci klasické hudby se pak mohou těšit i na speciální koncert, který pro ně připravil Libor Pešek, šéfdirigent Českého národního symfonického orchestru. Ten složil celý program ze svých nejoblíbenějších skladeb od impresionistů. “Impresionistická hudba se musí poslouchat stejně, jako se díváme na slavné Monetovy, Gauguinovy či Degasovy obrazy - necháme se unášet kouzlem, kterým nás zaplaví,” láká potenciální návštěvníky. 

Prague Proms pak 19. července uzavře tradiční koncert filmových melodií, který tentokrát ponese název Nejen Hollywoodská noc. Zájemci se tak dočkají nejen hudby ze slavných hollywoodských bijáků, ale také ze snímků evropských studií. Na koncertu vystoupí kromě sólistů Jana Hassenöhrla a Lukáše Chejna i herečka Anna Fialová a sopranistka Jana Sibera

Foto: Jan Malý

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Obecní dům nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Obecní dům

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!