Nejnovější články » Umění

Startuje výstava Body The Exhibition. Holešovické výstaviště zaplnily exponáty ze skutečných lidských těl

21.2.2017,

Výstava, která změní váš život. S touto ambicí odstartuje ve středu 22. února ve dvou Křižíkových pavilonech na holešovickém výstavišti expozice Body The Exhibition. Návštěvníkům nabídne více než 20 celotělových exponátů i stovky detailních ukázek nejrůznějších orgánů a částí těla.

Nic neodhalí fungování lidského těla tak přesně, jako právě výstava Body The Exhibition, jejíž veškeré exponáty pochází ze skutečných lidských těl. Do České republiky se navíc vrací v největší možné velikosti, rozkládá se na více než 2 tisících metrech čtverečních. “Do České republiky přijela výstava Body The Exhibition v nové a největší podobě, jakou jsme tu dosud měli. Jsme rádi, že můžeme vzít návštěvníky na fascinující cestu po lidském těle,” vysvětlila zástupkyně pořadatele Lucie Nouzová z JVS Group. 

Výstava, která do Prahy doputovala až z dalekého Las Vegas, je rozdělena do dvanácti galerií. V každé z nich se návštěvníci dozví vše podstatné o fungování jedné z tělních soustav. Startuje se soustavou dechovou, následuje trávicí, oběhová, svalová, nervová, kosterní, rozmnožovací a močová. Nechybí ani exponáty orgánů nakažených rakovinou či ukázky jednotlivých vývojových fází plodu. V každé části přítomní i medici, kteří jsou připraveni odpovědět na jakékoliv dotazy. 

Ač se může výstava jevit kontroverzně právě kvůli využití skutečných lidských těl, vhodná je pro celou rodinu. “Na výstavy jezdí kompletní rodiny s dětmi. Nikdy se nám nestalo, že by obsah expozice byl nějak šokující například pro děti. Ty jsou velmi zvídavé a naopak přistupují k výstavě bez jakýchkoliv předsudků,” říká Nouzová. Velmi vhodná je expozice také pro studenty a školní skupiny.