CNN sestavila žebříček deseti nejkrásnějších měst, kam se vydat o Vánocích. Na seznamu je i Praha!

CNN sestavila žebříček deseti nejkrásnějších měst, kam se vydat o Vánocích. Na seznamu je i Praha! 

Praha je podle ankety stanice CNN jedním z měst s nejlepší vánoční atmosférou. Zvolena byla nejen na základě krásných historických a kulturních památek, ale také díky hezkým vánočním trhům.

„Žádné město není tak vánoční jako Praha,“ uvádí CNN na svých stránkách. Článek oceňuje krátkou vzdálenost mezi vánoční trhy na Staroměstském a Václavském náměstí a pochvaluje si také fakt, že jsou otevřené každý den včetně svátků.

Novinář Joe Minihane, který žebříček sestavil, vyzdvihuje především tradiční české pochoutky, které naše trhy od těch ostatních v Evropě odlišují. Doporučuje dát si klobásu, spláchnout ji plzeňským pivem a přitom všem sledovat rozsvícení vánočního stromu.

V žebříčku nejkrásnějších vánočních měst dále figurují Vídeň, Berlín, Štrasburk, Florencie, Krakov, Birmingham, Kodaň a Brusel. Jediným mimoevropským trhem, který se na seznam dostal, je Grand Christmas Market v kanadském Móntrealu.

Vánoční trhy na Staroměstském náměstí

V minulosti zaznamenaly vánoční trhy v Praze úspěch také u velkých britských deníků Daily Mail, Express a The Mirror. Loni pak čtenáři USA Today zvolili Prahu nejlepší vánoční destinací na světě. Čtenáře tehdy zaujala magická atmosféra trhů, jejich výzdoba a prostředí Staroměstského náměstí.

Vánoční trhy začaly v Praze 26. listopadu a potrvají až do 6. ledna. Pro návštěvníky je připravený bohatý program, kterého se zúčastní také herci z Divadla Hybernia, Majda z Kouzelné školky, kuchaři z pořadu Kluci v akci či postavičky z pohádek – Jů a Hele, Maxipes Fík a Večerníček. Oproti minulým létům navíc dojde k opakovanému rozsvícení stromečku na Staroměstském náměstí. Slavnostní světelná animace s hudebním doprovodem bude probíhat každý den od půl šesté do půl deváté v hodinových intervalech.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!