Divadlo Na Fidlovačce uvede Shakespearův Sen noci svatojánské

Divadlo Na Fidlovačce uvede Shakespearův Sen noci svatojánské  

Na začátek prosince si pražské Divadlo Na Fidlovačce připravilo pro své fanoušky nové nastudování jedné z nejoblíbenějších komedií Williama Shakespeara. Na jeho prknech se v pátek 2. prosince premiérově představí hra Sen noci svatojánské. V hlavních rolích vystoupí Iva Pazderková a Jiří Racek.

„Letošní rok patřil v divadelních kruzích bezpochyby Shakespearovi. Po celém světě divadla slaví jeho 400. výročí uváděním jeho her. I my jsme chtěli tohoto autora uctít a zvolili jsme k tomu jeho, podle nás, nejkrásnější komedii – Sen noci svatojánské,“ vysvětluje výběr prosincové premiéry dramaturgyně divadla Adéla Šotolová. Na Fidlovačce věnovali oblíbenému britskému dramatikovi také nedávnou Noc divadel, během níž pokřtili CD Shakespearových Sonetů, které zhudebnil Daniel Dobiáš a nazpívali herci divadla.

V novém nastudování komedie Sen noci svatojánské dojde k propojení klasického činoherního představení s fenoménem nového cirkusu, a to díky spolupráci divadla s členy týmu Cirk La Putyka. Režisérka Kateřina Dušková spojila své síly s akrobatkou, choreografkou a tanečnicí Zuzanou Havrlantovou, scénografem Hynkem Dřízhalem a kostýmní výtvarnicí Kristinou Novákovou Záveskou. Autorem hudby je Darek Král.

 Během představení se mohou návštěvníci těšit jak na známé herce Divadla Na Fidlovačce, tak na nové tváře. V dvojroli Hippolyty – Titanie a Thésea – Oberona vystoupí zmiňovaná Iva Pazderková a Jiří Racek. Milence pak zahrají Aneta Krejčíková, Elizaveta Maximová, Vincent Navrátil a Gustav Hašek. Sestavu doplňují i Jakub Albrecht, Lukáš Adam, Jakub Slach či Ctirad Götz. Neoddělitelnou součástí týmu jsou pak také tanečníci a akrobaté, kteří ve svých scénách ztvárňují magický svět elfů a víl a přenáší tak diváky do čarovného světa. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Na Fidlovačce nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Na Fidlovačce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!