Pražská Ypsilonka láká návštěvníky na Noc divadel i nové inscenace

Pražská Ypsilonka láká návštěvníky na Noc divadel i nové inscenace  

Noc divadel letos tradičně nevynechá ani pražská Ypsilonka. Ta však nabízí návštěvníkům ještě daleko více lákadel. Na prosinec a leden chystá nové inscenace a spolu s blížícími se vánoci se mohou zájemci těšit také na každoročně velmi očekávané a oblíbené Vánoční večery.

Mezinárodní divadelní svátek Noc divadel oslaví návštěvníci Studia Ypsilon procházkami v zákulisí, do něhož se během klasických divadelní představení podívat nemohou. Prohlídky proběhnou ve čtyřech blocích po 45 minutách, a to od šesté hodiny odpolední. Program doplní originální hudebně-taneční program. Návštěvníci se budou moci také podívat, jak to vypadá na zkouškách připravované inscenace, kterou její premiéra teprve čeká.

Jednat se bude o zkoušku nové hry Varieté Freda A. aned Chytání větru, jejíž režie se ujal Jan Schmid. Premiérově divadlo uvede nové představení 12. a 15. ledna. Příběh se soustředí na život fenomenálního tanečníka, zpěváka i filmového herce Freda Astaira, jehož kořeny sahaly až do Prahy, kde žil jeho židovský dědeček. Inscenace slibuje skvělou hudbu a také mnoho tance. Choreografie i hlavní role se ujal tanečník Jan Onder, který má na svém kontě již dvě výhry oblíbené televizní show Stardance.

Další novinkou, kterou Ysilonka připravuje, je autorská hra mladého autora Jana Večeři s názvem Deník aneb Ropuchant je v pohodě. Její premiéra se uskuteční 19. prosince v 15 hodin na Malé scéně. Kromě toho vysílá od 4. listopadu ČT art devítidílný cyklus nazvaný Legenda Studio Ypsilon, který vypráví o osudech divadla a jeho tvorbě. Součástí tohoto seriálu jsou také ukázky z inscenací i televizních pořadů, ve kterých členové Ypsilonky účinkovali.

Již 25. listopadu pak startují oblíbené Vánoční večery, které nabízí vánočně provoněnou ypsilonskou atmosféru, skvělou zábavu, koledy, písně a chvilku klidu při předvánočních shonu. Chybět nebude tradiční rituál přípravy štědrovečerního hodování, jenž vyvrcholí provedením Paschovy vánoční mše F dur s podkrkonošským betlémem. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Studio Ypsilon nabízí i další akce

Místo konání: Studio Ypsilon

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!