Ondřej Gregor Brzobohatý zahájí své Universum Tour třemi prosincovými koncerty

Ondřej Gregor Brzobohatý zahájí své Universum Tour třemi prosincovými koncerty  

Ondřej Gregor Brzobohatý prožívá neustále velmi tvořivé období. V kinech se nedávno představil snímek Krycí jméno Holec, ke kterému složil hudbu. Jeho melodie se objeví také v pokračování populární pohádky Anděl Páně 2, jejíž premiéra proběhne v prosinci. Nedávno populární slovenský zpěvák Richard Müller představil svou novou desku 55, na níž Brzobohatý zhudebnil hned patnáct textů Petra Uličného. Pod albem je navíc podepsán také jako producent.

V současnosti vychází i DVD se záznamem velmi úspěšného jarního Symphonicum Tour, na kterém vystoupil spolu se svou kapelou i symfonickým orchestrem. A nyní již připravuje svou další koncertní šňůru, jejíž tři zastávky se uskuteční ještě v prosinci. Turné startuje 4. prosincebrněnském Sonu. Od předvánočního shonu si budou na vystoupení moci odpočinout také fanoušci z Ostravy a Prahy, kde zahraje 18. prosince ve Foru Karlín.

Pokračování Universum Tour pak proběhne v březnu a dubnu příštího roku, kdy Brzobohatý zahraje v Hradci Králové, Prostějově, Liberci, Zlíně, Českých Budějovicích, Plzni i Karlových Varech. Těšit se mohou také fanoušci ze Slovenska, protože dorazí také do Žiliny, Košic a Bratislavy. Oblíbený zpěvák a hudebník objede koncerty s podstatně větší kapelou, než koncertuje běžně. Láká také na odvážnější styl muziky i nevšední hosty, jejichž jména zatím zůstávají v tajnosti.

A v čem se bude nové turné dále odlišovat od předešlého Symphonicum Tour? Dalo by se říci, že Universum Tour bude hudebně víc tepat. Také vizualizace koncertů bude zcela odlišná. Chtěl bych, aby tu šlo ještě o něco víc než ‚jen‘ o zábavu. Nemíním mentorovat, to vůbec ne, pouze se mi v hlavě utvářejí a seřazují myšlenky a nápady, které bych rád předal. Myslím si totiž, že každý umělec by měl publiku nabízet právě to, co se v něm odehrává, a ne kalkul, co by se asi tak mohlo tutově líbit,“ vysvětluje Brzobohatý.

Ondřej Gregor Brzobohatý vydal své debutové sólové album Identity teprve v roce 2014. K platinové desce objel několikrát prodlužované turné po Česku i Slovenské republice. V současné době připravuje materiál na své nové album. A právě první skladby z něj uslyší veřejnost poprvé během prosincových koncertů, na kterých Universum Tour zahájí.  

Termíny Universum Tour:

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!