Colours of Ostrava oznamují první hvězdy! Dorazí zpěvačka Birdy i elektronická formace Moderat

Colours of Ostrava oznamují první hvězdy! Dorazí zpěvačka Birdy i elektronická formace Moderat  

Přestože festivalová sezóna skončila teprve před několika týdny, festivaly začínají již nyní lákat na svůj program pro léto 2017. Výjimkou nejsou ani moravskoslezské Colours of Ostrava, které právě oznámily první velká jména. Do Ostravy tak v červenci dorazí třeba britská zpěvačka Birdy či berlínská elektronická skupina Moderat.

Britská indie popová zpěvačka a skladatelka Jasmine van den Bogaerde alias Birdy na Colours of Ostrava odehraje svůj vůbec první český koncert. A proč si zvolil ostravský festival za jednu z headlinerek právě Birdy? „Na to, že jí letos bylo pouhých dvacet let, toho stihla v hudbě skutečně hodně. V jejím projevu se snoubí neobvyklý talent podepřený éterickým hlasem,“ vysvětluje Zlata Holušová, ředitelka festivalu. Birdy má na svém kontě již tři studiová alba, z nichž to poslední s názvem Beautiful Lies vydala v březnu tohoto roku. Nominována byla i na prestižní Brit Awards a Grammy.

Úplně odlišný hudební žánr bude pak na Colours of Ostrava reprezentovat populární německá formace Moderat. „Berlínské trio Moderat patří v současné době k největším senzacím nezávislé elektronické hudby,” doplňuje Holušová, „jejich živá vystoupení jsou charakteristická kombinací syrového techna, minimalistických elektronických žánrů a úderných vizualizací, které spolu s čistým vokálem Saschy Ringa tvoří taneční i zasněný koncertní zážitek.” Své debutové album vydala kapela v roce 2009. Českému publiku se představila jako předskokan Radiohead při jejich pražské zastávce. Naposledy vystoupili v České republice v červnu 2016, kdy je přivítal totálně vyprodaný Velký sál pražské Lucerny.

Colours of Ostrava se v industriálním areálu Dolních Vítkovicích uskuteční již pošestnácté. Návštěvníkům nabídne čtyři dny plné hudby v termínu od 19. do 22. července. Celofestivalové permanentky jsou v současné době k dispozici v internetovém předprodeji za 2 090 korun. Tato cena platí jen na limitované množství pěti tisíc kusů. Poté dojde k jejich zdražení. Již nyní si mohou zájemci zakoupit také ubytování ve stanovém městečku, parkování nebo místo pro karavan. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Umělci: ,

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!