Metalisté oslavují. Sabaton příští rok vystoupí v Praze

Metalisté oslavují. Sabaton příští rok vystoupí v Praze 

Letos v únoru vyprodali Halu Vodova v Brně, v březnu se vrací zpět do České republiky, aby svým fanouškům představili zbrusu nové album. Řeč je samozřejmě o švédské heavymetalové skupině Sabaton. Spolu se speciálním hostem, kapelou Accept, zavítají 4. března do pražské Tipsport Areny.

V poslední době doslova pobláznili metalové fanoušky po celém světě a jejich obliba stále vzrůstá. Není se čemu divit, texty písní s motivy druhé světové války ve spojení s drsnou hudbou metalu zkrátka frčí. V polovině srpna Sabaton v čele s Joakimem Brodénem vydali osmé studiové album The Last Stand a na začátku roku s ním míří na velkolepou tour. Jedinou zastávkou The Last Tour 2017 v České republice bude pražská Tipsport Arena.

To ale není vše. Metaloví nadšenci skáčou radostí, protože během večera uvidí dvě úspěšné a oblíbené heavymetalové kapely. Sabaton pozvali na své turné speciálního hosta, a tím je německá heavymetalová legenda Accept. „Spoluúčast Accept na The Last Tour je výsledkem našeho velmi dobrého přátelství. Bylo nám velkým potěšením být již s nimi na turné ve Spojených státech a sledujeme jejich kariéru s respektem již delší dobu,“ přiznal kytarista Wolf Hoffmann ze skupiny Accept.

Vydání alba The Last Stand oficiálně oznámil zpěvák Joakim Brodén během rozhovoru pro časopis Spark. Jak uvedl, mělo se původně jednat o pokračování úspěšné desky Heroes s písněmi o vůdcích, jako byl Adolf Hitler či Alexandr Veliký. Kvůli možným problémům však z nápadu sešlo a začalo se pracovat na The Last Stand. Album obsahuje jedenáct skladeb a tři bonusové písně, které jsou coververzemi písní Camouflage od Stana Ridgway; All Guns Blazing od Judas Priest a Afraid to Shoot Stranger od Iron Maiden. Desku otevírá singl Sparta, který pojednává o Bitvě u Thermopyl.

Ihned po vydání se album umístilo na předních příčkách ve švédské, finské i německé hitparádě. Časopis Spark jej označil za nejpestřejší album dosavadní kariéry kapely. Avšak předchozí deska Heroes byla podle redaktora Davida Havleny silnější. Hudební webový magazín musicserver.cz napsal o albu: „Osmé studiové album nadále vybrušuje prvky známé již z desek předchozích. Mohutný zvuk tvořený hradbou kytar a přiznanými klávesami (živý orchestr je v tomto případě zbytečnost), pochodové bicí, ostré, nepolevující tempo, klenuté, na první dobrou chytlavé melodie, epické sborové pasáže i mužný projev Joakima Brodéna. Všechno je na svém místě v té nejkvalitnější možné podobě.“

Celá kapela slibuje nejlepší a největší tour ve své historii. A myslím, že se máme opravdu na co těšit. Dostaneme pořádnou nálož ryzího a široce přístupného metalu, a to hned dvakrát - nejen v podání Sabaton, ale také metalové legendy Accept.

Úspěch a oblibu skupiny Sabaton a zpěváka Joakima Brodéna značí i jeho nominace v soutěži Český slavík. Takže pokud chcete, aby švédský metal s českými předky ovládl českou hudební scénu, můžete s tím něco udělat.

Předskokanem je švédská metalová kapela Twilight Force. Posledních pár lístků na sezení a několik set lístků na stání zakoupíte v předprodejních sítích Ticketportal, Ticketpro a Ticket-art.

Foto: Pragokoncert

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Sportovní hala Fortuna nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Sportovní hala Fortuna

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!