Kam v Praze zajít na jídlo s dětmi, aby se nenudily a rodiče netrpěli

Kam v Praze zajít na jídlo s dětmi, aby se nenudily a rodiče netrpěli 

Jste rodič s malými dětmi, které občas řvou, neposlouchají a přesunují se z místa A do místa B rychlostí blesku, a přesto se nechcete vzdát socializace a případně dobré kávy či jídla? V Praze, kde je tolik různorodých restaurací, bister, patiserií a kaváren téměř pro všechny cílové skupiny konzumentů, paradoxně pro jednu velikánskou a určitě vděčnou a loajální cílovku podniky prostě chybějí.

Prague Central Camp

Toto neuvěřitelné místo je prostě zážitek. Uprostřed města se najednou ocitnete v kempu, který znáte z dovolených v jižních Čechách nebo u moře. Pro děti je tu velké pískoviště a hřiště s prolézačkami, které přímo sousedí s venkovním barem, takže rodiče si v klidu popíjí své zasloužené pivo a děti mají přitom stále na očích. Nabídka jídla je sice omezena na klasické “kempové speciality” jako klobásy a grilované kuře, ale k tomuto prostředí to prostě patří. V sezóně se tu každý večer konají koncerty a pro milovníky kávy je k dispozici venkovní kavárna v indiánském stylu.

Před kempem je cyklostezka a další hřiště, tedy herních kapacit dostatek. Nedaleko je také sportovní areál Pražačka s vnitřním bazénem i venkovním koupalištěm. 

  • Adresa: Nad Ohradou 17, Praha 3

  • Otevírací doba: denně 14:00–22:00

Proč právě sem: Jestli tohle místo zmeškáte, možná podobné už nikdy neobjevíte!

Foto: archiv Prague Central Camp

Hamr Záběhlice

Jestli jste sem jako bezdětní chodili hrát tenis nebo squash, asi vás ani nenapadlo, že tohle bude fajn místo pro celou rodinu. Ale je to tak. Tady si užijí děti i dospělí, a dokonce v přírodě. Zatímco rodiče si dají rodinný match, dítě se zabaví pod dohledem prarodiče v dětském areálu. Ano, dětský koutek opravdu není vhodné pojmenování pro velkou místnost, která je rozdělena pro menší a větší děti. Velkou výhodou je, že na děti vidíte jak z restaurace, která je otevřena denně od sedmi ráno a nabízí snídaňové menu a v poledne výběr z polévek a několika jídel, tak z kavárny, kde kromě kávy můžete koupit zákusky, domácí koláče, obložené bagetky, nealkoholické nápoje a tři druhy fresh džusů. Děti se tady zabaví na několik hodin a díky restauračnímu zázemí je toto místo vhodné třeba i pro narozeninovou oslavu.

  • Adresa: Záběhlická 3200/3, Praha 10

  • Otevírací doba: denně 07:00–23:00

Proč právě sem: Je to místo v zeleni, kde si zasportujete, najíte a děti si zablbnou. Bez problémů tady můžete strávit celý den.

Restaurace Bruxx a Vinohradský parlament

Abychom přehled dětských kaváren a herniček vyvážili, musíme zařadit i místa primárně pro dospělé, ale kde na děti mysleli také. Z těchto restaurací, které spolu sousedí a sdílí jeden velký a dobře vybavený dětský koutek, se tak staly rodinné podniky, což je patrné zvláště o víkendu, kdy je tu opravdu těžké sehnat volný stůl. Velkým plus je poloha přímo u výstupu z metra na Náměstí Míru v Národním domě a původní, architektonicky zajímavý interiér s vysokými stropy.

Stylu, místu, servisu i nabídce v menu odpovídají také ceny. Obě restaurace jsou dražší, zvláště Bruxx, ale rozhodně si pochutnáte. V dětském koutku jsou prolézačky, vybavená kuchyňka na hraní  i s malým výčepem - ovšem bez piva, a dokonce playstation. Batolecí koutek je oddělený a hlídání je k dispozici o víkendu. Nevýhodou je, že dětský koutek je zcela mimo zraky rodičů, takže pokud chcete dohlédnout na menšího potomka, vystydne vám mezitím řízek na talíři. Proto si to tu užijí hlavně rodiny s dětmi od šesti let výše. 

  • Adresa: náměstí Míru 9, Praha 2

  • Otevírací doba: Po-St 10:45-24:00, Čt-Pá 10:45-01:00, So 11:30-01:00, Ne 11:30 -23:30

Proč právě sem: Restaurace pro rodinnou oslavu, na které se zabaví i děti. Skvělé jídlo, v Bruxxu pivo.

Foto: archiv Vinohradského parlamentu

Carpe Diem Flora s bazénem pro kojence

Podnik Carpe Diem, nacházející se kousek od metra Flora, je rozmanitý prostor, který přes den funguje jako příjemná kavárna s dětským koutkem a ve večerních hodinách se mění na pódium pro kapely. Dětský koutek v kavárně je vybaven mnoha hračkami, houpadlem, skluzavkou, pro větší děti jsou k dispozici společenské hry a knížky. Součástí kavárny je i galerie, kterou každý měsíc obměňujeme, takže si rodiče mohou během toho, co si děti hrají, i prohlédnout trochu toho umění.

Vedle kavárny se nachází bazén, ve kterém nabízí plavecký klub Vydrýsek výuku plavání pro novorozence, kojence a batolata, ale i kurzy plavání pro děti a mládež, kurzy pro žáky mateřských škol a speciálních škol. Je tedy možné spojit plavání s dětmi a pobyt v kavárně s dětským koutkem.

  • Adresa: Jičínská 4, Praha 3 - Flora

  • Otevírací doba kavárny:  Po–Čt 8.30–19.00,  8.30–15.00, So–Ne zavřeno

Proč právě sem: Spojení bazénu a příjemné kavárny s dětským koutkem, která zahrnuje i galerii.

Foto: archiv Carpe diem Flora

Koala Café

Nespornou výhodou tohoto dětského centra, které má koncept zábavního parku, je jeho velikost – prostor na hraní čítá 700 metrů čtverečních, na kterých najdete bludiště se skluzavkami a tobogány, balonkové bazénky, dráhu pro šlapací káry a odrážedla. Pro batolata je vyhrazen dětský koutek s malou skluzavkou, pěnovými kostkami a dalšími atrakcemi pro jejich věk.

Rodiče mohou relaxovat v kavárně s nabídkou sladkého pečiva a čerstvě pražené kávy. Na děti při tom vidí a jsou s nimi v kontaktu. V menu jsou každý den 2 polévky a dětská jídla jako těstoviny nebo rýže se zeleninou a kuřecím masem atd., pro kojence příkrmy. Nechybí ani zázemí  s mikrovlnkami, přebalovacími pulty a nočníky. Prostor dětského centra Koala Café je opravdu velkorysý a vhodný pro uspořádání dětských narozeninových oslav nebo firemních či rodinných setkání s dětmi. Někomu ale může chybět hřejivá atmosféra domácího prostředí, které tu chybí. 

  • Adresa: Dolnoměcholupská 17, Praha 10

  • Otevírací doba: Po zavřeno, Út-Ne 10:00-19:00

Proč právě sem: Svou velikostí nadchne malé objevitele. Místo je vhodné pro větší oslavy a firemní akce pro zaměstnance a jejich děti

Foto: archiv Koala Café

Hotel Juliš

Asi vás překvapí, že i přímo v centru Prahy na Václaváku existuje klidné místo pro dětské aktivity a relax pro jejich rodiče. Do Hotelu Juliš můžete chodit s dětmi na plavání nebo do kavárny s hernou. Ti, co chodí plavat, mají dokonce hernu zdarma. Cítíte se tu jak v obýváku zalitém světlem a co je opravdu jedinečné, je výhled z osmého patra na celé Václavské náměstí, Petřín a ostatní panorama Prahy. Nabídka občerstvení je standardní a ničím extra nezaujme, ale vybere si každý. Můžete zde uspořádat narozeninovou oslavu a občerstvení vám po dohodě připraví. K dispozici je i mikrovlnná trouba. 

  • Adresa: Václavské náměstí 22, Praha 1

Proč právě sem: Díky krásnému výhledu a lokalitě pozvedne standardní odpoledne s dětmi na nevšední zážitek. A ještě si můžete zaplavat.

Foto: archiv EA Hotel Juliš

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!