Ďábelský Mefisto se představí v Hybernii již s prvním listopadovým dnem

Ďábelský Mefisto se představí v Hybernii již s prvním listopadovým dnem  

V pražském divadle Hybernia odstartují s prvním listopadovým dnem předpremiéry zbrusu nového muzikálu Mefisto. Hra o vyslanci pekla, který je schopen vrátit člověku mládí, láká na atraktivní herecké obsazení, zábavný příběh plný lásky, dynamickou hudbu i velkolepé pojetí. Premiéra se uskuteční ve čtvrtek 3. listopadu.

Divadlo Hybernia letos na podzim slaví desáté narozeniny od svého slavnostního otevření a při této příležitosti přichází s muzikálem inspirovaným příběhem Goethova Fausta. „Děláme muzikál a tento žánr má svá pravidla, takže nejde o nějakou adaptaci či novou dramatizaci slavného Goethova díla Faust,“ vysvětluje autor libreta Zdeněk Zelenka, „základní Faustovu volbu jsem se ve scénáři pokusil zpracovat tak, aby odpovídala požadavkům na současný moderní muzikál.“

Mefisto slibuje velmi velkolepou i netradiční podívanou. „Hudba i pojetí budou velmi dynamické. Nebude přímo odpovídat titulu Mefisto. Aby si lidé nemysleli, že půjdou na nějakou depresi nebo na nějaký hluboce psychologický příběh s temnou hudbou. Bude to zábavná show o lásce, o touze po mládí, o tom poprat se sám se sebou a s vlastním osudem,“ vysvětluje Filip Renč, režisér muzikálu. Ten však musel být kvůli své srpnové hospitalizaci nahrazen právě zmiňovaným Zdeňkem Zelenkou.

Daniel Barták, autor hudby, pak dodává, že se snažil hudbu napsat tak, aby zaujala diváky všech generací. „Ústřední melodie jsou dvě a doufám, že je v muzikálu dostatek zapamatovatelných melodií,“ řekl. Důležitou roli měl v přípravě muzikálu také scénograf Daniel Dvořák. „Náš Mefisto se odehrává v renesanční Florencii a to je úžasná inspirace. To se scénografuje, když vám na tužku dýchají Michelangelo, Donatello, Brunelleschi, Botticelli,“ pochvaluje si.

V hlavní roli ďábelského Mefista se návštěvníkům představí Josef Vojtek. Role Andreucia, Fausta v mladém těle, se ujme Jan Kříž. „Když jsem se začet do scénáře, role mě nadchla. Takové role jsou pro herce jako dárek. Jako Andreucio mám možnost vystřídat několik naprosto odlišných poloh. Ta postava je hodně bohatá, není ani úplně kladná, ani záporná, má hodně prostoru na jevišti, jak hereckého, tak pěveckého,“ těší se Kříž, kterého bude alternovat Petr Ryšavý. Návštěvníci se dále mohou těšit třeba na Ivanu Korolovou, Karolínu Gudasovou, Tomáše Trapla, Hanu Křížkovou či Martina Poštu

Foto: Muzikál Mefisto 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Hybernia nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo Hybernia

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!