Anděl Páně se vrátí již v prosinci. S Trojanem, Dvořákem i Kerekes

Anděl Páně se vrátí již v prosinci. S Trojanem, Dvořákem i Kerekes  

Volné pokračování jedné z nejúspěšnějších českých pohádek tohoto tisíciletí Anděl Páně by mělo vstoupit do kin již první prosincový den. Vsadilo na ověřené obsazení z prvního dílu i na nové tváře, které si v populární „jedničce“ nezahrály. Rolí ústřední dvojice anděla a čerta se opět ujali Ivan Trojan a Jiří Dvořák. Nováčky pak jsou třeba Visa Kerekes či Anička Čtvrtníčková, která se během natáčení setkala se svým otcem Petrem Čtvrtníčkem, jenž hraje svatého Petra.

„Byla to zatím moje největší role a doufám, že to bude dobrý,“ říká Anička Čtvrtníčková. „Anička má podstatně větší roli než já. Někteří rodiče by to nesli možná nelibě, ale já jsem velmi tolerantní otec, takže Anča si dvakrát oběhla barák a bylo srovnaný,“směje se její otec Petr Čtvrtníček. Aničky filmovou maminku ztvární Vica Kerekes. Ta v době, kdy dostala nabídku na roli, vůbec netušila, o jaký snímek se jedná. Až potom jsem zjistila, že možnost hrát v Andělu Páně je to nejvíc, protože každý, komu jsem to řekla, měl hned lesk v očích a wow, no to je něco!“ vysvětluje.

Diváci se mohou těšit také na Vojtu Dyka v roli párkaře, na Pavla Lišku, Stanislava Majera, Marka Taclíka, Bolka Polívku i Mariana Labudu. Chybět opět nebude ani Jiří Bartoška v roli Boha. I ve filmovém nebi se sejde spousta známých „andělů“ – Klára Issová, Gabriela Osvaldová, Martin Huba, Jiřina Bohdalová, Veronika Žilková i Lucie Bílá.

Pohádka Anděl Páně 2 vznikala opět pod režisérskou taktovkou Jiřího Stracha. Ten začal o pokračování uvažovat až poté, co získala pohádka obrovský úspěch a zapsala se do srdcí diváků. „Chtěl jsem, když už se do toho pustíme, aby scénář byl neprůstřelný, a jestli nebude neprůstřelný, tak žádná dvojka prostě nebude,“ vysvětluje Strach, který nechce, aby se jeho nový snímek stal jen další „dvojkou“, která se nevyrovná kvalitě originálu. Možná i proto přichází pokračování až po jedenácti letech.

Lucii Konášovou v roli scénáristy tentokrát vystřídal Marek Epstein, se kterým režisér Strach spolupracuje pravidelně na jiných televizních a filmových projektech. „Marek přišel s nápadem, aby Pán Bůh poslat ty dva na zem, ale bez převleků. Řekl jsem mu: Marku, to nebude fungovat, vždyť ten vtip je právě v tom, že lidi nevědí, že je to čert a anděl. A Marek mi na to odpověděl geniální větu: jeden den v roce to jde!“ vzpomíná Strach, „a já věděl, že v ruce drží komedii jako víno. A to byl spouštěcí impuls pro to, abychom celou věc rozjeli.“

A o čem tedy příběh bude? Anděl Petronel a čert Uriáš se kvůli tahanici o jablko ze stromu Poznání zakutálí na Zem do malého českého městečka. V něm se setkávají s holčičkou Anežkou a její matkou. Ty zrovna prožívají ne příliš šťastné období. Petronel s Uriášem jim tak pomohou s jejich světskými starostmi, čímž se jim otevře opět cesta k získání kouzelného jablka. Během své cesty však musí překonat množství překážek, dík nimž objeví kouzlo lásky, přátelství a ochoty pomoci druhému v nouzi.

Anděl Páně 2 by měl vstoupit do českých kin ve čtvrtek 1. prosince 2016, tedy již v období adventu, které letos začíná již 27. listopadu. 

Foto: Pavla Černá 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!