V Praze odstartovala výstava fotek Live & Loud Martina Sieberta

V Praze odstartovala výstava fotek Live & Loud Martina Sieberta 

V pražské Galerii Kamzík byla ve čtvrtek zahájena výstava fotografií Martina Sieberta, které nafotil na rozličných koncertech v letech 1993 až 2001. Najdete zde snímky Micka Jaggera, Davida Bowieho, Iggyho Popa a spousty dalších. Čas výstavu navštívit máte do až 24. listopadu.

V prostoru menší kavárny a galerie na Starém Městě se právě vystavují dynamické a rozevláté fotografie Martina Sieberta, které jsou jak v barevném, tak i černobílém a sépiovém provedení. Zobrazují hudebníky a především zpěváky v pravé koncertní extázi – s nadšenými výrazy a pohazující (často dlouhými) vlasy.

Našli byste zde jak zahraniční interprety, kromě již zmíněných také např. Keitha Richardse z Rolling Stones, Lennyho Kravitze či Nicka Cavea, tak i tuzemské – třeba Mejlu Hlavsu z The Plastic People Of The Universe nebo Jana Spáleného, který se zúčastnil vernisáže a jemuž Siebert nafotil obaly jeho desek.

„Možná vám fotografování hudebníků na koncertech připadá snadné, ale kvůli nedostatku světla v sálech je velmi problematické je fotit,“ uvedl na vernisáži Vladimír Poštulka, známý textař a gurmet-kritik. „Na Martinově fotografování obdivuji to, že každá z jeho fotek má příběh. Některé z nich jsou až legendární – Bowieho, Osbournea – tyto fotky vešly do historie, patří do galerie nesmrtelných.“

Autor fotografií, Martin Siebert (1970), se fotografování věnuje od osmdesátých let. Pracoval v několika redakcích, např. pro dnes již neexistující časopis Telegraf, byl kmenovým redaktorem Rock&Popu, působil i v ekonomických médiích, např. v týdeníku Euro. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!