Indická kultura se vším všudy! Na návštěvníky Festivalu bollywoodského filmu čeká hit FAN a další překvapení

Indická kultura se vším všudy! Na návštěvníky Festivalu bollywoodského filmu čeká hit FAN a další překvapení 

V pořadí již 14. ročník prestižní přehlídky indické kinematografie dorazí do pražského kina Světozor hned zítra, a trvat bude až do neděle. V těchto čtyřech dnech představí svým fanouškům bohatý program sestávající z toho nejlepšího. Objeví se i současná největší hvězda Bollywoodu herec Shah Rukh Khan, který se předvede v uváděném thrilleru FAN. Ten je podle všeho topovým hitem letošního ročníku, těšit se ale můžeme i na další.

Že je o Bollywood v České republice zájem, to je dnes již téměř samozřejmostí. Bollywoodské filmy svým rozsahem a produkcí dokáží hravě konkurovat americkému Hollywoodu, a stejně tak jako jejich zaoceánské obdoby v neposlední době získávají stále větší zájem o naše tuzemské prostředí. V českých lokacích se natáčel například akční snímek Bang Bang!, který zazářil na loňském ročníku tohoto festivalu, nebo pak v minulých dnech drama The Ring, na nějž se snad podíváme příští rok. Jeho hlavní herec a současně i největší hvězda Bollywoodu se s námi však neloučí. Shah Rukh Khan se na festivalu předvede ve filmu FAN.

Nepůjde o nic jiného než o typicky bollywoodsky nadsazený thriller s komediálními a akčními prvky. K tomu si po jeho zhlédnutí můžete rovnou říct, že jste viděli největší hit letošního ročníku. Zrovna tím je totiž prohlášený, protože bude o co stát. Shah Rukh bude hrát v podstatě sám sebe jako hereckou hvězdu, přitom ale bude také svůj dvacetiletý FANoušek, který je „tak trochu“ FANatik. Kdyby potom i toto přišlo někomu jako málo, na plátnech se rovněž promítne nejvýdělečnější indický film tohoto roku. Jmenuje se Sultan a hlavní role ztvární dvojice herců Salmana Khana a Anushky Sharmy.

To jsou ale pouhé špičky ledovce. Program festivalu bollywoodského filmy je koncipovaný skutečně pro každého. Filmová studia v Bombaji (odtud Bollywood) jsou pouze jedněmi z mnoha, na které bychom v Indii mohli narazit. Prostor dostanou i méně komerční, z jejichž produkce se budeme moci podívat na tamilskou akční gangsterku Kabali, malayalamskou komedii Oru Muthassi Gadha a další. Chybět nebude ani pásmo dokumentárních filmů, do které se řadí i podsekce „The Best of Kashish“ – výběr toho nejlepšího z bombajského queer festivalu Kashish.

Pro maximální prožitek budou mít návštěvníci v prostorách kina Světozor k dispozici indickou restauraci, kulečník a obchůdky se suvenýry a nejrůznějšími exotickými potravinami. To vše navíc v sobotu doplní tradiční Bollywood Party a v neděli je v plánu „programové překvapení“. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!