Gangsterský muzikál Bonnie & Clyde se premiérově představí divákům již dnes večer

Gangsterský muzikál Bonnie & Clyde se premiérově představí divákům již dnes večer  

Ačkoliv má nový muzikál Hudebního divadla Karlín za sebou již několik představení, slavnostní premiéra se uskuteční ve čtvrtek 13. října. Bonnie & Clyde přináší návštěvníkům muzikálovou gangsterku, v jejíchž hlavních rolích se mohou těšit na Dashu, Václava Noida Bártu, Jitku Schneiderovou či Martina Písaříka.

Nový muzikálový kousek slibuje návštěvníkům pořádnou dávku napětí, romantiky i nadhledu. Příběh vypráví o touze žít naplno, o snaze uniknout ze zajetí každodenní všednosti i o odvaze nepodřídit se negativnímu osudu. Nechybí samozřejmě velká láska, která se nebojí překážek ani smrti. Autorem hudby je americký skladatel Frank Wildhorn, který v muzikálu kombinuje lehkost, melodičnost i pestrost. Nechybí žánry jako gospel, swing i country. Za libretem stojí Ivan Menchel, za texty Don Black.

Do České republiky se tak dostává další broadwayský muzikál, jehož světová premiéra proběhla v listopadu 2009 v La Jola Playhouse v Californii. Na Broadwayi muzikál debutoval o dva roky později. Inspirovat se nechal legendárním příběhem americké historie, který se stal tématem pro mnoho knih i filmů.

Dvojice oblíbených zločinců, která se objevila v Americe v době hospodářské knize, se stala ikonou své doby. Clyde Barrow byl mladík, jehož rodina žila na pokraji bídy. Konflikty se zákony měl již od dětství. Bonnie Paker byla na druhou stranu dívka snící o kariéře hollywoodské hvězdy. Ani jeden z nich se nechtěl smířit se svou chudobou a nemínili se vzdát svého snu. Od běžných gangsterů té doby odlišovala Bonnie a Clyda jejich vzájemná láska.

Návštěvníci české verze se mohou těšit na velkolepý muzikál. Hudební divadlo Karlín se totiž dohodlo s autorem hudby, že inscenaci dodá nový rozměr. Z původně komorního muzikálu tak vznikla pořádná show, v níž nechybí velké sbory a taneční company.  O režii se postaral Antonín Procházka, české texty má na svědomí Tomáš Belko a choreografie připravil Pavel Strouhal

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Hudební divadlo Karlín

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!