Pražskou Lucernou se prohnal mexický rockový uragán. Le Butcherettes překvapili svou energickou show

Pražskou Lucernou se prohnal mexický rockový uragán. Le Butcherettes překvapili svou energickou show 80%

Zatímco v neděli přivezl do Lucerny britský písničkář Passenger klid a pohodu, již v pondělí se celý palác otřásl v základech. Do Lucerna Music Baru totiž dorazila mexická punkrocková kapela Le Butcherettes, na níž se sice přišlo podívat jen několik nejvěrnějších fanoušků a zvědavců, nicméně to skupinu nijak nerozhodilo a do vystoupení dala vše, co ke správné show patří.

Celý pondělní večer 3. října začal velmi slibně. Jako předskokany s sebou totiž přivezli Le Butcherettes německou skupinu The Picturebooks, jejíž vokalista a kytarista Fynn Claus Grabke oslavil dokonce s českým publikem své narozeniny. Spolu s ním na pódiu válel také bubeník Philipp Mirtschink. Ten se do své soupravy pustil s takovou parádou, že již po pár tónech lítaly kapky potu z jeho vlasů i obličeje po fanoušcích v prvních řadách. Návštěvníci ryzí zvuk garážového rocku náležitě ocenili a doprovázeli duo na stagi hlasitým potleskem. Výběrem předkapely se tak mexická bandička rozhodně trefila.  

Le Butcherettes, hvězdy pondělního večera, vystoupali na kulaté pódium Lucerna Music Baru spolu s desátou hodinou večerní. A hned při jejich příchodu bylo jasné, že se nebude jednat jen o obyčejnou show. Byla to pastva jak pro uši, tak pro oči. Kapela zní naživo skvěle. Velmi rockově, místy až punkově. Oči všech návštěvníků neustále poutala zpěvačka Teri Gender Bender, která celý večer naprosto ovládla nejen svými pěveckými výkony a krásným vzhledem, ale také skvělou show, kterou při nich předváděla. Nechyběly skvělé grimasy, tanečky, komunikace s publikem, kostýmy ani válení se po zemi v simulovaných porodních křečích.

Samozřejmě, že velkým lákadlem byly především písně. Fanoušci se dočkali jak starších hitů, tak kousků z nového alba A Raw Youth. Celý set odstartoval song Burn The Scab, který následovaly Demon Stuck In Your Eye a The Devil Lived. Nechyběly zřejmě jejich neznámější I’m Getting Sick Of You a Henry Don’t Got Love, jenž koncert s velkou parádou zakončil. Spolu s vynikající show vytvořily písně a hudba jakýsi zvláštní surrealistický celek, ze kterého se ale člověku nechtělo vůbec pryč. Proto bylo pro fanoušky velkým zklamáním, když se ani po několikaminutovém vyvolávání kapela na pódium již nevrátila.

Návštěvníci si tak museli vystačit pouze se šedesátiminutovým vystoupením. Nicméně velmi zajímavým, hudebně výborným a s přímo uhrančivou show, během níž Teri všechny přítomné dámy i pány okouzlila tak, že se s ní jen těžko loučili. A to i přesto, že její pohledy byly často vražedné a pohyby místy dost strašidelné. 

Foto: Barbora Bittnerová

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!