Nový celovečerní film přiblíží divákům nejstrašidelnější místa České republiky

Nový celovečerní film přiblíží divákům nejstrašidelnější místa České republiky  

Všichni milovníci strašidel a záhad se mohou ještě tento rok těšit na chystaný dokumentární snímek Po setmění, který přiblíží divákům ty nejstrašidelnější místa České republiky. Dokument se věnuje celkem pěti místům, mezi nimiž jsou Stránská skála v Brně, Jihlavské podzemí, hrad Houska, bohnický Hřbitov bláznů či statek Pohádka na Šumavě.

Za chystaným dokumentárním snímkem stojí olomoucká nezávislá filmová a produkční skupina GEORGE vision. „Původně jsme chtěli jednoduchý road-trip dokument se strašidelnými místy. Místa jsme postupně zkoumali a hledali něco výjimečného. Nakonec se z filmu stal dokument, který poukazuje nejen na místa, kde se mají dít nadpřirozené nebo paranormální jevy, ale i na lidi, kteří jsou s místy v každodenním kontaktu a vytvořili si k nim i osobní vztah,“ vysvětlují tvůrci.

Ti se snaží přijít na to, proč jsou daná místa tolik strašidelná, a ukáže lidi, kteří jsou s nimi nerozlučně spjatí. Ve filmu tak nechybí třeba správce ústavního bohnického hřbitova Jiří Vítek, jenž je také autorem webové stránky Tajemná místa, či kastelán hradu Houska Miroslav Konopásek. Veškerá místa štáb natáčel ve večerních hodinách, tudíž se mohou diváci těšit na ponurou atmosféru. Na hradě Houska pak tvůrci dokonce i přespali.

„Místa pro natáčení dokumentu jsme vybírali podle pověr, které o nich kolují. Stránská skála je nedokončená nacistická továrna na letecké motory a protiatomový kryt, ve kterém se mají podle několika svědků dít nadpřirozené jevy. Jihlavské podzemí je známé díky televizní reportáži Stanislava Motla o siluetě ducha z výklenku, kterou sám natočil a která byla později odvysílána v pořadu ‚Na vlastní oči‘,“ vysvětluje štáb, v jehož čele je režisér Jiří Slečka. Hrad Houska je pro ně pak zajímavý tím, že byl postaven úplně jiným stylem než jiné hrady. Navíc také kolují zvěsti o jeho bráně do pekel, která je umístěná pod kaplí.

Na Hřbitově Bohnice pak odpočívají pacienti bohnické psychiatrické léčebny. Pohřbeno zde již bylo kolem pěti tisíc bývalých obyvatel ústavu. Právě toto místo je označováno jako nejponuřejší místo Evropy s obrovskou koncentrací negativní energie. Pětici pak doplní šumavský statek Pohádka, který je údajně prokletý. Z běžného občana Ivana Roubala právě tato budova údajně udělala největšího polistopadového sériového vraha. Premiéra snímku Po setmění je plánována na listopad tohoto roku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!