V rámci festivalové série Echoes vystoupí v Brně DJ a producent Danger

V rámci festivalové série Echoes vystoupí v Brně DJ a producent Danger  

Brněnský klub Fléda nabídne v říjnu svým návštěvníkům již druhou edici festivalu Echoes, jejímž headlinerem se stane francouzský DJ a producent Danger. Ten v rámci New Live Tour představuje svou novou tvorbu i zbrusu nové pojetí své vizuální show. Vystoupí také slovenský hudebník Fvlcrvm a české synth popové duo Killiekrankie.

Festival Echoes prozkoumá již podruhé hranici mezi analogovým, digitálním a audiovizuálním světem. V pátek 7. října nabídne vystoupení francouzského hudebníka Dangera, který je známý díky své elektronické taneční hudbě inspirované soundtracky z videoher 80. let. Během svých vystoupení se stylizuje do role Černého mága známého z počítačové hry Final Fantasy. Nechybí tedy černá maska se svítícíma očima.

Franck Rivoire alias Danger je profesionální výtvarník, což se silně promítá do všech jeho vystoupení. Jeho hudební produkce doprovází podmanivá vizuálně-světelná kulisa, vycházející z estetiky osmdesátých let. V červnu Danger tajemně oznámil start nové New live tour, pro kterou slibuje premiéru nových tracků a redesign doprovodné show,“ dodává Marie Butula Cichá z klubu Fléda. Do povědomí širší veřejnosti se dostal oblíbený hudebník svými remixy La Roux, Black Eyed Peas či Estelle feat Kanye West. Jeho vystoupení si mohli užít před rokem i návštěvníci festivalu Colours of Ostrava. Nyní přijíždí potěšit také brněnské publikum.

Podzimní festival Echoes však poskytne prostor i dalším mladým talentům. Chybět nebude třeba Pišta Kráľovič, který vystupuje pod pseudonymem Fvlcrvm. Jeho hudba je mimo jiné ovlivněná i melodickými varhanními skladbami, jež hrával v kostelech po celé Evropě, když byl malý. Návštěvníci se mohou také těšit na synth popové duo Killiekrankie a přehlídku nejlepších českých live-electronic DJs. Vystoupí FuckTags, Wire, Buki, Chef, BLQ, Tamgochi Rap, Loew či Rivendel.

Cílem festivalu, který pořádá brněnský klub Fléda, je představit českým hudebním fanouškům ty nejzajímavější zahraniční elektronické projekty a hvězdné talenty středoevropské scény. Vítané jsou i audiovizuální performance a experimenty s hranicí analogové a digitální hudby. Celkem nabídne festival čtyři podzimní edice. Během té první vystoupil třeba Janus Rasmussen z Kiasmos, Himalayan Dalai Lama či Joshek. V listopadu pak dorazí do Flédy projekt Crookers italského DJ a producenta Francesca Barbaglia. 

Foto: Facebook.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Fléda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!