Bastille představí na pražském koncertu své nové album

Bastille představí na pražském koncertu své nové album  

Britská kapela Bastille na sebe poprvé upozornila posluchače po celém světě singlem Pompeii v roce 2013. Ten se těšil velkému zájmu fanoušků nejen v jejich rodné Británii, ale i v dalších zemích. Díky svému debutovému albu Bad Blood se proslavila ještě více. Spolu s jeho reedicí All This Bad Blood se ho prodalo více než čtyři milióny kusů a Bastille se díky němu stala jednou z nejoblíbenějších kapel současnosti.

Nyní se fanoušci konečně dočkali nového alba, které vyšlo 9. září s názvem Wild World. V základní variantě přináší fanouškům čtrnáct nových písní, v deluxe edici pak ještě o pět songů více. Desku je možné zakoupit také na dvojvinylu. Jako první vlašťovku z alba zveřejnili již v červnu Bastille úspěšný singl Good Grief. Ten byl téměř okamžitě nasazen do většiny evropských rádií a špatně si nevedl ani v hudebních žebříčcích.

„Pokud naše první deska byla o vyrůstání a strachu, který jej obklopuje, druhé album je o pokusu najít ve světě okolo sebe smysl, a to jak z pohledu každého z nás, tak i toho skrze média. Celé je to o dávání světu a lidem v něm otázky. Chtěli jsme, aby tohle album bylo trošku zmatečné - extrovertní i introvertní, chvíli temné a chvíli zase ne,“ vysvětluje Dan Smith, frontman kapely, který je zároveň i autorem všech nových písní. Dle svých slov se při tvorbě druhého studiového alba inspirovali mimo jiné i v temnějším období tvorby Depeche Mode.

O kvalitách svého druhého alba navíc kapela přijede přesvědčit své české fanoušky osobně. V sobotu 26. listopadu totiž dorazí do pražského Fora Karlín. Vstupenky jsou k dostání v internetovém předprodeji či na oficiálních stránkách pořadatelské agentury Fource Entertainment. Cena činí 890 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!