První ročník Vodafone You Festu zacílil hlavně na teenagery. Připravil jim program plný hudebníků i youtuberů

První ročník Vodafone You Festu zacílil hlavně na teenagery. Připravil jim program plný hudebníků i youtuberů 80%

Je to v tobě! S tímto mottem odstartoval v sobotu 17. září první ročník Vodafone You Festu, který se odehrál na holešovickém Výstavišti. Ten cílil především na teenagery, kterým nabídl nejen hudební vystoupení jejich oblíbených hudebníků, ale také youtubery či velkou gaming zónu. Pořadatelé nezapomněli ale i na dospělácký doprovod.

Vodafone You Fest otevřel své brány v sobotu spolu s jedenáctou hodinou dopolední. Někteří nadšenci postávali u vstupu do areálu ale již desítky minut předtím. A ukázalo se, že udělali dobře. Velmi brzy se totiž začala vytvářet obrovská fronta, která se táhla dlouhé desítky metrů. Natěšení puberťáci, kteří tvořili naprostou většinu návštěvníků festivalu, si tak museli počkat desítky minut, než vůbec dostali svůj náramek a mohli začít pátrat po svých oblíbencích.

V areálu už ale takové problémy nebyly. Prvotní dav se rozprchl po všech nejrůznějších atrakcích, tudíž nepanovala žádná velká tlačenice jak u pódia, tak ve frontách u stánků. Velkorysé prostory Průmyslového paláce nabídly útočiště před deštivým dnem a poskytly dostatek místa pro všechny atrakce i návštěvníky. Těch nebylo i přes obrovskou frontu hned na začátku nijak moc. I na těch nejočekávanějších interpretech, kterými byli Majk Spirit, Pavel Callta, Ben Cristovao i kapely Slza a ATMO music, naplnili fanoušci hudební křídlo jen do jeho poloviny.

Hudební program odstartoval rapper Lipo, po němž následoval slovenský zpěvák Martin Harich. Návštěvníkům se představila také parta #Jetovtobě složená z hudebníků, youtuberů, sportovců či politika Dominika Feriho. Fanoušci tak na pódiu mohli bouřlivě přivítat třeba Martina Rotu, NejFaka, Deethana, Fallenku, Bena Cristovaa a další. Ti se pak také podepisovali během autogramiád, na něž se čekala ohromná fronta. Program pak doplnili kromě zmiňovaných interpretů i Sebastian, Light & Love, Monika Bagárová či Štěpán Urban. Pořadatelům se tak podařilo vytvořit skutečně line-up šitý na míru současným teenagerům, kteří leckdy čekali na své oblíbence v prvních řadách i celé odpoledně.

Mínusem celého festivalu se však stal, jako je tomu na mnoha dalších hudebních akcích, zvuk. Zvučení mezi kapelami probíhalo skutečně až příliš dlouho. Ze začátku tyto prostoje zpříjemňoval čekajícím návštěvníkům moderátor, který si na pódium zval hudebníky i youtubery na rozhovory. S příchodem večera však tato snaha odezněla a moderátor už leckdy ani neuváděl příchozí kapely. Dlouhé zvučení by se dalo úplně lehce přejít v případě, když by byl pak ten zvuk dobrý. Ale nebyl. Totálním fiaskem se stalo vystoupení Generace O, která předvedla svůj hit Společný svět. Během něj však nějakým interpretům nebylo rozumět vůbec, někteří byli naopak hlasití až moc.

Pro návštěvníky, které hudební program příliš neoslovoval, bylo připraveno mnoho dalších aktivit. Velká gaming zóna nabídla moderní herní techniku, kterou celý den zkoušeli především mužští návštěvníci. Pro ně byla pak vystavěná i speciální mužská zóna. Dámy pak mohly ocenit část festivalu zaměřenou na líčení, účesy a módní vychytávky. Na své si přišli i jedlíci, kteří si mohli pochutnat na jídle z nejrůznějších koutů světa. Součástí akce byl totiž i menší food festival.

Jen málokterý festival dokáže během svého prvního ročníku nabídnout návštěvníkům za poměrně slušné peníze takový program, jako se to povedlo Vodafone You Festu. Tomu se podařilo vhodně oslovit cílovou skupinu návštěvníků a naplnit jejich očekávání. 

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

První ročník Vodafone You Festu zacílil hlavně na teenagery. Připravil jim program plný hudebníků i youtuberů První ročník Vodafone You Festu zacílil hlavně na teenagery. Připravil jim program plný hudebníků i youtuberů První ročník Vodafone You Festu zacílil hlavně na teenagery. Připravil jim program plný hudebníků i youtuberů
 

Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!