Kapela Mandrage chystá koncertní pauzu. Před ní vyrazí na poslední turné

Kapela Mandrage chystá koncertní pauzu. Před ní vyrazí na poslední turné 

Turné kapely Mandrage s názvem Všechny kočky je její vůbec nejvýpravnější koncertní šňůrou. Teď přichází její pokračování. Po ní se kapela na více než rok z koncertních pódií stáhne, aby měla čas na přípravu nové desky.

Na pokračování turné Všechny kočky se může těšit hned sedmnáct českých měst. Opět nebudou chybět písně z poslední desky Potmě jsou všechny kočky černý, největší hity kapely a bohaté vizuální efekty. Připravena bude opět výpravná scéna laděná do stříbrné barvy, sedmdesátkové disko koule, zrcadla i blýskavé kostýmy.

„Hledali jsme efektní a funkční koncept, na který nás nakonec navedla samotná hudba z posledního alba. Ta sice zní současně, ale odkazuje k sedmdesátým letům, tedy k době disko koulí a zrcadel,“ popisuje Pepa Bolan, kytarista kapely. „Snažili jsme se využít hry se světlem, tmou a hlavně s odrazy. Ty si můžeme dovolit díky zadní části pódia, které vévodí obří polopropustné zrcadlo. Prostorům opticky přidává a doplňuje je o další rozměr,“ láká na koncert bubeník Matyáš Vorda. Ten zároveň dodává, že i přes bohaté vizuální efekty jde na koncertech stále především o hudbu.

První koncert se uskuteční 7. října ve Vamberku, poslední vystoupení proběhne 10. prosince v Šumperku. Kapela má připravený devadesátiminutový koncertní set, během něhož zazní všechny písně z nového alba, ale i starší hity, které kapelu proslavily. Jako předkapela se na všech koncertních zastávkách představí Holden, někdejší skupina Holden Caulfield, která si nedávno zkrátila název a vydala po dvou letech novou desku.

Návštěvníci koncertů budou mít navíc poslední příležitost vidět koncert Mandrage před jejich odmlkou. Zmiňovaná koncertní pauza potrvá až do jara 2018. „Na jaře a na podzim 2017 hrát nebudeme, pouze v létě se ukážeme na několika festivalech, jejichž nabitý line up nám nedovolí připravit si tak propracovanou scénu, jako na turné. Se samostatnými koncerty se vrátíme až za více než rok. Mezitím bude kapela pracovat na novém albu,“ upřesňuje manažerka skupiny Lucie Hájková.

Foto: Tomáš Feuerstein 

Termíny turné:  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!