Hudební galavečer v Rudolfinu oslaví 50. výročí Star Treku

Hudební galavečer v Rudolfinu oslaví 50. výročí Star Treku  

Festival Film Music Prague oslaví 50. výročí legendárního Star Treku speciálním galakoncertem, jenž se uskuteční v pražském Rudolfinu. Ten nabídne audiovizuální show, během níž se mohou návštěvníci těšit nejen na ukázky z neslavnějších startrekových filmů, ale také skladby z televizních seriálů.

Khánův hněv, Cesta domů, První kontakt, Star Trek: Do temnoty či seriály Nová generace a Voyager. Na všechna tato filmová díla galavečer, který proběhne 2. listopadu ve Dvořákově síni pražského Rudolfina, zavzpomíná. Kromě toho nabídne všem fanouškům i opravdovou specialitu. „Podařilo se nám zajistit evropskou koncertní premiéru hudby z nejnovějšího filmu Star Trek: Do neznáma, pro který složil úchvatný soundtrack oscarový skladatel Michael Giacchino, se kterým dlouhodobě spolupracujeme,“ láká na koncert ředitel festivalu Film Music Prague Nikola Bojčev.

O hudbu se postará osmdesátičlenný symfonický orchestr Filmové filharmonie, který vystoupí pod vedením japonského dirigenta Chuheie Iwasakiho. Jako sólistka pak vystoupí britská sopranistka Christina Johnstonová. „Jsem poctěná, že propůjčím hlas znělce původního Star Treku ze 60. let. Je to nádnerná retro skladba,“ těší se.

Vizuální stránku koncertu, která zahrne scénické osvětlení a videomapping, zajistí tým KinoCirkus. „Scifi a Star Trek obzvlášť dává velký prostor naší fantazii. Nechceme promítat známé scény z filmů a seriálů, ale chystáme se zaujmout originálními vesmírnými animacemi, které podpoří zážitek z poslechu tak krásné hudby,“ vysvětlil Nicola Pavone, designer a vedoucí týmu.

Dnes již legendární Star Trek se poprvé objevil na televizních obrazovkách v září roku 1966. A hned začal bořit všechny tehdejší předsudky. Jednu z hlavních rolí totiž ztvárnila Nichelle Nicholson, herečka černé pleti. Star Trek kromě svých fanoušků inspiroval také vědce a vývojáře. Na základě seriálu vznikl třeba vyklápěcí mobilní telefon. Od doby svého vzniku má Star Trek na kontě třináct celovečerních filmů a šest seriálů. A samozřejmě k nim vznikala také působivá hudba, na níž se podíleli třeba slavní oscaroví skladatelé Jerry Goldsmith, James Horner, Michael Giacchino a mnoho dalších. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!