Blíží se největší fotografická akce podzimu. FOTO EXPO 2016 láká na exkluzivní hosty a zajímavé workshopy

Blíží se největší fotografická akce podzimu. FOTO EXPO 2016 láká na exkluzivní hosty a zajímavé workshopy  

Všichni milovníci fotografie se mohou těšit na čtvrtý ročník veletrhu a festivalu současné fotografie FOTOEXPO 2016, který se uskuteční v sobotu 22. října. V rámci bohatého programu nabídne exkluzivní besedy, audiovizuální projekce fotografů, zajímavé workshopy, tematické stage a mnoho dalšího. Chybět nebudou ani významní hosté a prezentace nejznámějších firem z oboru.

A na koho se mohou letos návštěvníci těšit? Na festival dorazí třeba dvojnásobný vítěz soutěže Czech Press Photo v kategorii Canon Junior Awards Martin Faltejsek. O zachycování emocí, zážitků a vztahů v rodině povypráví fotografka Kata Sedlak a chybět nebude ani herec a fotograf Hynek Čermák. Návštěvníci se mohou také těšit na sportovního fotografa Romana Vondrouše či Vojtěcha Vlka, který představí své portrétní fotografie napříč světovými náboženstvími.

Foto: Hynek Čermák

Svou tvorbu představí na festivalu také světoznámý Robert Vano a celý přednáškový den pak zakončí Vojtěch Duchoslav, který přiblíží, jaké je fotit slavné „trabantí“ expedice. Program pak doplní i besedy fotografa přírody Petra Bambouska či Michala Krause, který zavede zájemce za zvířaty na Špicberky. Dorazí také Assem Alsabban, jenž představí Prahu ve fotografické koláži. Připraveny budou rovněž exkluzivní semináře a workshopy, které návštěvníkům poradí, jak na svatební reportáže, noční fotografie, portrétní fotky a mnoho dalšího.

Foto: Vojtěch Duchoslav

Samozřejmě nebudou na veletrhu chybět čerstvé novinky vystavovatelů, speciální akce a odborné poradenství. Své prezentace zde představí mnoho firem zabývajících se fotografováním, jako jsou Nikon, Canon, Fujifilm, Olympus a mnoho dalších. To vše na jednom místě, v prostorách Národního domu na Vinohradech a během jednoho jediného festivalového dne.

Základní vstupné je k zakoupení v internetovém předprodeji za 250 korun. V rámci něj získáte přístup do dvou sálů s nejnovější fototechnikou a do dvou sálů s volně přístupnými besedami, projekcemi a workshopy. K dispozici pak budou i doplňkové zpoplatněné workshopy a semináře s omezenou kapacitou. 

Foto: Vojtěch Duchoslav

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Národní dům na Vinohradech nabízí i další akce

Více o "FOTO EXPO 2016"

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!